• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
Napište svůj komentář k receptu

Dort Jadran

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Jadran
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g dětské piškoty jedno běžné balení
    • broskvový kompot
    • 1
      sklenice cukr krupice (200 ml)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • mléko
    • 1
      kostka hera
    • 2
      ks měkký tvaroh (500 g)
    • kakao
    • hnědý rum
    • 1
      balíček červená želatina

Postup přípravy receptu

1
Želatinu rozpustíme ve šťávě z broskví, zahřejeme (dle návodu na sáčku) a doplníme mlékem do 4 dl.
2
Do mixéru dáme mléko se želatinou, Heru, cukr, vanil. cukr, tvarohy a umixujeme.
3
Do dortové formy vyložené pečicím papírem rozložíme část piškotů, pokapeme je rumem, poklademe nakrájenými broskvemi a zalijeme polovinou tvarohové hmoty.
4
Do druhé poloviny hmoty vmícháme kakao a celý postup znovu opakujeme.
5
V ledničce necháme do druhého dne ztuhnout a podáváme zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran dort

Jadran dort

Jadran

Jadran

Ovocný dort

Ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lada Kolínská | 3. 1. 2013 17:06

    Ze seznamu ingrediencí u tohoto receptu nějak úplně vypadl tvaroh - mají být opravdu dva, tj. 500g měkkého tvarohu, cukru jedna sklenice (200 ml), mléka podle potřeby. Želatina nemá být červená, ale čirá. Mně se nejvíc osvědčil Želatinový ztužovaž od Dr.Oetkera. Příprava je za studena, je ale třeba postupovat podle návodu na sáčku. Místo vody použiju 100 ml šťávy z kompotu, ohřeju trochu v mikrovlnce a pak s rozmíchanou želatinou zamíchám do tvarohu s ostatními ingrediencemi.

  • Jana | 19. 1. 2011 08:16

    Nikde nevidím, kolik tvarohů tam patří. Tak dám dva, to by mělo stačit ;-)

  • adriana otavova | 3. 1. 2010 10:33

    Dělala jsem tento dort a byl vyborný pěkně držel a výborná chuť doporučuji.Dávám 1

  • Di | 20. 2. 2007 06:42

    V sáčku opravdu bývá 20 g želatiny.

  • Ivana Přikrylová | 19. 2. 2007 18:06

    Dělala jsem ho včera k narozeninám a sklidila jsem pochvalu. Množství želatiny není v receptu uvedeno. Dala jsem ji 20 g a bylo to akorát. Hodnotím za 1

  • Lada Kolínská | 30. 1. 2007 09:20

    Romano, na trhu je několik druhů instantní želatiny a je v podstatě jedno, kterou použijete. Důležité je, na jaké množství tekutiny je určen jeden sáček (mělo by to být tak na 0,5 litru). Tento údaj bývá na sáčku snad vždy uveden.

  • Romana | 23. 1. 2007 15:01

    Sáček instantní želetiny, to je kolik gramů? Děkuji.

  • Di | 23. 1. 2007 09:48

    Shodné názvy opravdu někdy označují různá jídla. Dort Jadran jsem našla v jedné kuchařce, je opravdu s ořechy a také se šlehačkou a čokoládovou polevou. Je to zkrátka něco úplně jiného, nicméně ho sem mohu vložit. V té kuchařce jsou také řezy Florida - to je pro změnu recept, který tu máme jako Obližprst. Váš recept na nepečený tvarohový dort znám také od manželovy maminky - jen nedávám tolik tuku (kousek másla) a dělám ho bez kakaa. Podle babičky ho dávám do formy na věnec (bábovku), pak nahoru šlehačku a čokoládu, jak píšete, vypadá úžasně (stejně tak chutná). Používám broskve, meruňky, někdy i jahody.

  • Lada Kolínská | 23. 1. 2007 08:39

    Omlouvám se, opravu jsem nechtěla mást lidi názvem. Tento recept jsem zdědila po tchyni, manžel vždy vzpomínal, jak mu dort maminka dělala... Když jsem pak recept objevila v pozůstalosti, hned jsem ho vyzkoušela a podělila se s ostatními. Ovšem varianta s ořechy vypadá taky velmi lákavě, podělte se snámi o recept!

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:53

    Dortík vypadá skvěle, jen Heru nahradím máslem. Já Heru používám jen do pečených věcí, v nepečených je máslo určitě chutnější.

  • Anonym | 21. 1. 2007 14:42

    vždyť je to jedno, jestli Jadran nebo Florida....

  • Andrea Artner | 20. 1. 2007 17:23

    není dobré, že autor či autorka mate lidi názvem... dort jadran byl vždy z ořechů. neříkám, že není dobrý, ale nenazývejte věci klamnými názvy.hezký den

  • Ivana Rakovanová | 20. 1. 2007 13:26

    SKVĚLÉ!!!kdyby ten dort byl třeba MALORKA nebo cokoliv jiného na jeho chuti se nic nezmění.Fantazie pro naše chuťové pohárky.dÁVÁM ZA 1.

  • konvalinka | 20. 1. 2007 11:11

    tento dort se vždy jmenoval FLORIDA ! Jadran je s pevnou ořechovou hmotou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Syrové Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Červená želatina Cukr krupice Dětské piškoty Hera Hnědý rum Kakao Měkký tvaroh Mléko Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Guláš

Guláš

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

383
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
95
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
63
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
54
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží
38
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Dort Jadran
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact