• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí višňovka
Napište svůj komentář k receptu

Domácí višňovka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí višňovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg višně zralé
    • 5
      lžíce malinová šťáva nebo sirup
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      l koňak
    • 250
      g cukr
    • 0,25
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Višně propláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme stopek, můžeme je i odpeckovat a pak je dáváme do vymyté a vysušené litrové láhve.
2
Do každé třetiny láhve dáme i hřebíček. Zalijeme nejdříve sirupem, pak koňakem, zazátkujeme a dáme asi na 4 týdny na teplé místo.
3
Pak dáme na pánev cukr a necháme ho zkaramelizovat, zalijeme vodou a za stalého míchání dobře rozvaříme na kulér. Vychladlý kulér nalijeme na višně s alkoholem, dobře zazátkujeme a ještě necháme proležet.
4
Pak teprve procedíme do další láhve a višně můžeme použít do moučníku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí nugát

Domácí nugát

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • okurka555 | 27. 10. 2011 23:39

    dělám podobně, višně jsou vynikající do košíčků, likér na pití

  • Mech | 15. 7. 2004 20:50

    No, to může být sice dobré, ale ještě jsem našel jeden recept na tuto delikatesu a to je ještě o něčem jiném - přikládámDvoulitrovaný hrnek odstopkovaných višní s peckami, 1 litr 96 % lihu a kilo krystalu - vše dáš do pětilitrové láhve od okurek. Necháš za občasného zamíchání louhovat ve špajzu tak dlouho, až se cukr rozpustí. To trvá dobře dva měsíce. V první fázi višně přes otvory po stopkách nasají většinu lihu a nafouknou se. Višně plavou v řídkém lihu, ale v té době může višni ochutnat jen silná nátura. Pak postupně, jak se rozpouští cukr, se višním scvrkávají prdelky a višně vypouští zpět do nádoby líh i se šťávou. Postupně se změnšují a krabatí. V té době přidáš do láhve 1/2 litru 40 % dobrého rumu z Božkova a jeden litr suchého přírodního vína (třeba vlašák nebo rýnský). Tato zdánlivě nebezpečná kombinace kapalin se nechá ještě dva dny za občasného promíchání ustát a pak se scedí přes plátýnko. Zbylé višně necháme okapat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček Koňak Malinová šťáva Višně Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

27
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková…
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
20
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

  • Recepty.cz
  • Domácí višňovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact