• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 135
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřová pečeně je na první pohled velice pěkný kousek masa. Bývá i cenově přijatelná, ale může být trochu oříšek ji připravit tak, aby zůstala šťavnatá. Upečte ji tak, abyste si opravdu pochutnali. Do pekáče k masu můžete přidat i zeleninu nebo bylinky. Fantazii se meze nekladou.

Šťavnatá vepřová pečeně

Suroviny

4 porce
    • 1,20
      kg vepřová pečeně v celku, bez kosti
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      lžička tymián
    • olej
    • 150
      ml vývar masový
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pečeni nikdy nezbavujte tukového krytí. Naopak ho nožem nařízněte do mřížky a dávejte pozor, abyste neprořízli maso. Pak pečeni osolte a sůl prsty důkladně vetřete do masa. Osolenou pečeni svažte kuchyňským provázkem - maso se bude rovnoměrněji propékat.
2
Rozehřejte pánev, nalijte do ní olej a maso ze všech stran zprudka orestujte. Na otáčení masa použijte pinzetu. Do masa nikdy nepíchejte vidličkou, aby z něj nevytekla šťáva.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

3
Orestované maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Do pánve nyní přidejte nahrubo nakrájenou cibuli. Přisypte tymián, přilijte vývar a vařečkou odškrábněte výpek z pánve.
4
Do pekáčku přendejte orestovanou cibuli, na ni položte maso a přelijte výpekem. Maso pečte odkryté v troubě předehřáté na 120 °C (horní, dolní ohřev) 70 minut (počítejte, že každých 100 g masa navíc potřebuje cca 10 minut navíc a stejně tak naopak, pokud máte menší kousek).

RADA: Jak udělat pečeni s dokonalou zlatavou kůrkou?

5
Hotovou vepřovou pečeni nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké plátky a podávejte s opečenými bramborami a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vepřová pečeně Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Kuskus salát

Kuskus salát

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
10
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
10
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý makovec
Dobrý makovec
Dobrý perník
Dobrý perník
Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Dokonalý seitan (rostlinné maso z…
Domácí  chléb
Domácí chléb
Domácí "listové" těsto
Domácí "listové" těsto
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact