• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dezert Metro
Napište svůj komentář k receptu

Dezert Metro

autor: 700413
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dezert Metro
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 135
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g bílá čokoláda
    • 150
      ml smetana
    • marcipán
    • hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zlehka vmícháme prosátou mouku a vyšlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut.
2
Po upečení necháme korpus vychladnout a rozkrájíme ho na stejnoměrné kousky. Smetanu vyšleháme do pevna a opatrně za stálého šlehání přidáváme cukr a rozpuštěnou čokoládu, nakonec všleháme změklé máslo a krém necháme vychladit.
3
Každý kousek korpusu potřeme krémem, potáhneme rozváleným marcipánem a konce namáčíme v rozehřáté čokoládě.
4
Nakonec necháme přes noc odležet v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristyna N. | 20. 3. 2015 00:12

    Byla s tím hrozná patlačka, ale určitě to stálo za to :) Krému je více a myslím, že by úplně stačila polovina. Vím, že i v původním receptu jsou uvedené 4 porce, ale to není možné ve 4 sníst. Měla jsem jich opravdu hodně a byly o hodně větší než kupované. Kdo si chce ušetřit čas, může jen upéct standardní dort, potřít krémem a potáhnout marcipánem, chybu určitě neudělá :)

  • zabicka-86 | 20. 12. 2014 21:42

    Super recept. Dnes vyzkouším a dám vědět jak se to povedlo :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Marcipán Máslo Moučkový cukr Smetana Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

32
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Těstovinový salát s jogurtem
Těstovinový salát s…
10
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Dezert Metro
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact