• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Napište svůj komentář k receptu

Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks korpus podle receptu Černá buchta jednička paní Jany z VM
  • Krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g hořká čokoláda kvalitní
    • 500
      g máslo 250-500
    • moučkový cukr podle chuti
  • A ještě
    • 2
      čokoládová poleva
    • strouhaný kokos nebo ořechy

Postup přípravy receptu

1
Korpus jsem dělala podle receptu Jany z JM Černá buchta jednička. Vzhledem k tomu, že se mi mírně srazil, byla jsem nucena vymyslet nahonem alternativu :-)
2
Šlehačku svaříme s rozlámanou čokoládou a necháme řádně vychladit (nejlépe do druhého dne), hodně to zhoustne. Pak našleháme změklé máslo, můžeme osladit a zašleháme do něho čokošlehačku. Korpus nadrobíme do velké mísy, promícháme s krémem, vytvoříme koule jako tenisáky a dáme ztuhnout do chladna. Pak namáčíme do čokoládové polevy, sypeme kokosem nebo oříšky a opět necháme ztuhnout. Hotové vkládáme do papírových košíčků a uchováváme v chladu.
3
**Poznámka: **
4
1) Korpus může být i jakýkoliv jiný čokoládový.
5
2) Krém je výtečný i na plnění cukroví, s velkým úspěchem jsem ho použila u Pařížských rohlíčků.
6
3) Pro běžnou spotřebu stačí korpus i krém z poloviční dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale | 21. 3. 2009 16:30

    u nás se zdály moc čokoládový - což je teda základní předpoklad, že budou čokoládový, ale tady to bylo nějak extra moc... :(( nevadí, u nás je dost těžký se zavděčit

  • ilis ilis | 20. 3. 2009 16:13

    Recept vypadá skvěle,určitě o víkendu vyzkouším.Skvělé využití pro nepovedený korpus...

  • Jana z VM | 9. 7. 2007 08:45

    Eriko, nejsem ani cukrářka, ani kuchařka - leda tak pouze amatérka kuchařka a cukrářka. Mé povolání je úplně jiné, jsem právnička.... Ale lásku ke kuchaření a cukraření jsem podědila po babičce a mamince, i moje teta, sestra i sestřenice jsou výborné kuchařky a cukrářky, máme to prostě v genech. Kolik času tomu věnuji ? Celkem dost. Denně vařím na druhý den, i v týdnu peču - hlavně teď, co máme dost ovoce - maliny, borůvky - těch je teď hodně a jsou krásně velké, dneska se vrhnu na meruňky - je pořád co dělat. Určitě udělám dnes táč s meruňkama z kynutého těsta - ta kynutá těsta jsou nad všechny bublaniny a jiné koláče! Tak se mějte a vaření a pečení ZDAR !!

  • Erika | 5. 7. 2007 15:27

    Paní Jano z VM jaké je vaše povolání? Jste kuchařka nebo cukrářka? A jestli ne, tak kolik času věnujete pečení?

  • Jana z VM | 4. 7. 2007 11:05

    Tak prohlížím tak trochu recepty svoje oblíbené a koukám, že slibuju různá vyzkoušení a moc málo jsem toho zkusila. To se fakt nedá! A tento, jistojistě, famózní recept jsem taky ještě nevyzkoušela! Chce to nějakou slavnější příležitost. Asi to bude naše srpnová pouť. Musím si to ovšem poznamenat do kalendáře, protože pro veliké množství stále lepších a lepších receptů zapomínám na starší....

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 17:12

    Zapomněla jsem napsat, že čokošlehačku do másla zašleháme v pokojové teplotě, jinak se to asi srazí. Omlouvám se.

  • Hana Rožníčková | 28. 2. 2007 16:31

    Mě láká už jen ten název, jsem zvědavá jak dlouho budu odolávat, než vyzkouším.

  • Jana Kutačová | 28. 2. 2007 16:03

    Jéžíšku,tak to mě šíleně zaujalo a nejen mě,ale i manželovy chuťové buňky.O víkendu musím vyzkoušet,dám vědět jak rychle to zmizelo:o))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 15:33

    Už se fakt těším, až to prubnu....:o)

  • Marsí | 28. 2. 2007 13:20

    Šmankote jsem po obědě, ale normálně mi teče slinka...:o)))) ukládám...

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 13:01

    Já jsem to, Jano, z celé dávky dělala do práce na narozeniny, takže tam je těch "hladových" krků hodně :-)) Milovníci čokolády byli velmi spokojeni...a vůbec nepoznali, že původně to byla malinko nepodařená buchta:-))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 12:52

    No, Jarko, to teda bude bomba!! Samý výborný suroviny až se srdce směje! Určitě vyzkouším a je fakt, že to bude poprvé stačit z poloviční dávky, včetně korpusu. Už se moc těším, že to vyzkouším ještě v březnu na synovy narozeniny!Hned si to tisknu a zakládám. Díky!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Chlazení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hořká čokoláda Korpus Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Strouhaný kokos
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

10
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
9
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
9
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
7
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
7
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact