• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dalamánky
Napište svůj komentář k receptu

Dalamánky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dalamánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 20
      g droždí
    • 0,38
      l mléko
    • 0,50
      kg žitná chlebová mouka
    • 100
      g brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

1
Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a vypracujeme tužší těsto. Necháme vykynout. Na vále těsto rozdělíme na 20 dílů, ze kterých děláme polodlouhé dalamánky. Položíme je na vymaštěný plech, necháme nakynout. Nakynuté podél slabě nařízneme, potřeme vodou, posolíme a posypeme kmínem. Pečeme asi 15 minut na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dalamánky II.

Dalamánky II.

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Pečivo - Dalamánky se semínky

Pečivo - Dalamánky se semínky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bet | 25. 5. 2016 16:07

    brambory jsou varene?

  • josef | 30. 1. 2016 13:22

    asi jsem nepochopil ty brambory v receptu-vařený nebo syrový? :-(

  • plastick | 29. 3. 2015 18:39

    Ahoj, tak jsem to dnes taky zkusil. Těsto parádní všechno šlo dobře až na pečení. Nevím čím to je, mám troubu Raffinerad z Ikey a ikdyž nastavím danou teplotu, vnitřek nikdy nedopeču, ani na pizze. Mám kurku a těsto uvnitř nedopečené. Nevíte co s tím? Díky moc...

  • plutenka | 3. 6. 2013 18:15

    Při prvním pečení se mi zdály docela zdrclé, u druhého jsem neměla bramboru, tak jsem ji tam nedala a byly krásně nadýchané, dávám navíc slunečnicová semínka a vodou potírám až po vytažení, abych je nevyndávala z tepla

  • Kristýna Zíbrová | 4. 6. 2008 17:43

    chci se optat nemela by do kvasku prijit trocha cukru? A mleko z casti nahradit vodou?

  • Bonnie Spitzer | 17. 1. 2008 19:52

    Ja nahradim asi jeden hrnek mouky moukou pohankovou. Taky je dobre je pomastit olivovym olejem s cesnekem kdyz jsou jeste teple. Dalamanky se podobaji New Yorkskemu Zidovskemu chlebu. Ja ziju v Americe a tento recept je urcite nejlepsi co jsem nasla na internetu v jakekoliv reci....

  • Sarka Honzakova | 9. 5. 2007 23:11

    Sleduji, ze si u tohoto receptu vedu monolog :-D Opet sem delala dalamanky, uz potreti a ted i ze zitne mouky, i kdyz cast stale nahrazuji celozrnnou. Ted byly nejlepsi...ne kvuli mouce, spis trening dela favorita ;-) Jo a byla jsem rychlejsi nez hladova rodinka a vyfotila to sve veledilo. Fotky poslu.

  • Sarka Honzakova | 1. 4. 2007 21:29

    Tak jsem je zkusila. Recept jsem si mirne upravila. Nesehnala jsem zitnou mouku, pouzila jsem psenicnou chlebovou Penam a 100 g nahradila celozrnnou moukou.Misto mleka pouzila vodu a to asi hrnek a pul. Do těsta jsem přidala odhadem 25 g sádla. Vyslo to celkem na 12 kousku. Dalamánky jsem pekla na 200 st necelou půl hodinu. Behem peceni i po vytazeni jsem je potirala slanou vodou a byly ..... vyborne. Chtela jsem je vyfotit, ale nejak rychle zmizely, tak snad priste :-)

  • Sarka Honzakova | 29. 3. 2007 11:26

    Chtěla bych se zeptat na množství soli. Na půl kila mouky dávám u rohlíků 2 kávové lžičky. Bude to obdobné?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Kmín Mléko Sůl Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Bounty řezy

Bounty řezy

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Vepřové kari

Vepřové kari

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

145
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
58
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
48
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
29
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
28
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Daiquiri
Daiquiri
Dal Makhani
Dal Makhani
Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Dalamánky II.
Dalamánky II.
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky z chleba
Dalamánky z chleba
  • Recepty.cz
  • Dalamánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact