• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Cordon Bleu - telecí
Napište svůj komentář k receptu

Cordon Bleu - telecí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cordon Bleu - telecí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks telecí maso telecí řízek (použít můžete i kuřecí, vepřové nebo krůtí maso)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g šunka
    • 100
      g ementál
    • oregáno
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka
    • 1
      lžíce máslo
    • olej
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě sklepneme a řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na másle s olejem smažíme zvolna z obou stran dozlatova.
2
Podáváme s plátkem citronu, čerstvou zeleninou a jakoukoliv bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekané řízky Cordon bleu

Sekané řízky Cordon bleu

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Kuřecí Cordon Bleu

Kuřecí Cordon Bleu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matilda | 6. 5. 2013 19:49

    Predtým než niečo napíšete, tak si preštudujte dejiny kuchárskeho umenia a potom kritizujte. Správne je CORDON BLEU, čo znamená Modrý pás alebo Modrá stuha (ako je vo Francúzsku bežne krížom cez telo nejakej významnejej osobnosti, napr.: starosta mesta atď.) a zároveň je to názov najslávnejšej hotelovej školy na svete Le Cordon Bleu (dnes má pobočku aj v Prahe...), kde tento recept vznikol. Ale to ako vidieť Vašej inteligencii nič nehovorí.

  • zdeny | 4. 5. 2013 16:05

    SLEČNO: Cordon bleu (často též nesprávně Gordon bleu[1]) je slavný francouzský pokrm, jehož základem je kvalitní telecí maso, šunka a sýr typu Ementál či Gouda. Tento pokrm je pojmenován po slavném vyznamenání nejlepších francouzských kuchařů - Cordon bleu (francouzsky Modrá stuha). CITACE Z WIKIPEDIE

  • Katka | 28. 3. 2013 17:10

    Lidi, když už to chcete vařit nebo si to objednávat v restauracích, tak se aspon naučte, jak se to píše... Pokud vím tak je to Gordon Bleu (žádné blue, jak někde vídám, ten řízek přece neni modrý a cordon mi připomíná maximálně pěkně hnusné nejmenované slovenské pivo nebo směs na svařování...)

  • Dana Koutníková | 28. 7. 2011 14:56

    Vyzkoušejte a neprohloupíte ;-) . Jsou fakt vynikající!

  • Kostelková | 25. 7. 2011 18:02

    Děláme jen drůbeží, s telecím jsem ještě nezkoušela, ale určitě to bude dobré :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Telecí
Maso Telecí Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Ementál Hladká mouka Máslo Olej Oregáno Pepř mletý Strouhanka Sůl Šunka Telecí maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Čínská dýně

Čínská dýně

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
32
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
26
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
25
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies z ovesných vloček
Cookies z ovesných vloček
Coq au vin se žampiony
Coq au vin se žampiony
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cosmopolitan
Cosmopolitan
Cottage kapsy se sušenými rajčaty
Cottage kapsy se sušenými rajčaty
  • Recepty.cz
  • Cordon Bleu - telecí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact