• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový moučník

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 180
      g margarín
    • 150
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 3
      lžíce mouka (2 hladké + 1 polohrubá)
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • vanilkový cukr 1/2 balíčku
  • Poleva:
    • 150
      g čokoláda
    • 150
      g mléko
    • 1
      balíček smetana V prášku
    • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

1
Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky vyšleháme zvlášť, přidáme do nich opatrně mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, poté smícháme se žloutkovou směsí. Nalejeme do dortové formy (dávám na dno pečící papír) a pečeme zhruba 25-30 minut na 160-170 °C (podle trouby).
2
Čokoládu s jednou lžící mléka necháme rozpustit ve vodní lázni a zatím ve zbylém mléce našleháme smetanu v prášku. Lehce vychladlou čokoládu opatrně zamícháme do smetany a rozetřeme na upečené těsto. Posypeme povrch a strany mandlovými lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí čokoládový termix

Domácí čokoládový termix

Čokoládový dortík s malinami

Čokoládový dortík s malinami

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • j | 27. 7. 2011 11:22

    :-$

  • J | 26. 5. 2007 19:59

    Margarín není žádný slangový výraz, je to oficiální název pro rostlinné ztužené tuky.

  • Anonym | 9. 8. 2006 20:36

    Anonyme, pani Lorencova uz odpovedela, tak jen napovim , ze je to napriklad Hera.

  • Hana Lorencová | 9. 8. 2006 17:15

    Margarín je umělý tuk podobný máslu. Tímto termínem se slangově označují všechny tuky, které se používají místo másla.

  • Anonym | 9. 8. 2006 16:18

    Nevím co je to margarín. Používejte názvy z obchodu.

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 13:19

    Jani, budu moc rada - jen koukam, ze jsem opet hlava derava zapomnela na kakao do testa, patri tam 1lzice.

  • Jana z VM | 9. 8. 2006 12:50

    Moc ráda vyzkouším, ale teď - zase je tady spoustu přepychových receptů - nevím, co dřív !!

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 10:16

    Nevim cim to je, ale opravdu je lepsi pouzit smetanu na slehani v prasku, slehacka se mi neosvedcila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Mandlové lupínky Margarín Mléko Mouka Prášek do pečiva Smetana Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Vánoční štola

Vánoční štola

Rumové řezy

Rumové řezy

Báječné špízy

Báječné špízy

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Čokoládový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact