• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort IV.
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort IV.

autor: vysmata.kata
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort IV.
Čokoládový dort IV.
Čokoládový dort IV.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus
    • 5
      ks vejce
    • 300
      g cukr krupice
    • 175
      g mleté lískové ořechy
    • 300
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo
  • Krém
    • 250
      g mascarpone
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g kakao
    • 175
      g mleté lískové ořechy
    • 300
      g smetana ke šlehání
  • Čokoládové hobliny
    • čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
**Korpus: **
2
Čokoládu s máslem dáme rozpustit ve vodní lázni. Mezi tím si rozdělíme vejce, žloutky ušleháme s polovinou cukru a druhou polovinu ušleháme s bílky. Rozpuštěnou a vlažnou čokoládu vlejeme do ušlehaných žloutků, opatrně zamíchame, přidáme oříšky zamíchame a nakonec přidáme ušlehané bílky. Vše opatrně zamícháme a vlejeme do dortové formy, na dno formy můžeme dát pečící papír. Korpus pečeme při 180 °C cca 1 hodinu. Korpus se nafoukne a udělá tvrdší krustu, krerá po vyndání z trouby spadne a popraská. Nebojte vše je vpořádku. Necháme jej uplně vychladnout.
3
**Krém: **
4
Až nám korpus vychladne připravíme si krém. Do mascarpone vmícháme moučkový cukr, lehce prošleháme, přidáme kakao, zase opatrně zamícháme, dále přidáme mleté oříšky a nakonec ušlehanou šlehačku. Vše pomalu a opatrně zamícháme. Hotovým krémem potřeme korpus a necháme alespoň půl dne nebo přes noc vychladit v ledničce.
5
Hotový dort opatrně vyřízneme z formy a pomalu sundaváme formu, pokud nám to jde těžce znovu obřízneme okraje nožem až na dno. Dort zdobím čokoládovými hoblinami.
6
**Čokoládové hobliny:**
7
Rozpustíme si čokoládu na vaření a vlejeme jí do hranaté misky. Nechame znovu ztuhnout v lednici. Pokud je čokoláda ztuhlá, vyloupneme kosku s misky a necháme jí ležet při pokojové teplotě asi hodinu. Pak můžeme použít škrabku na brambory a škrábaním po čokoládě se nám začnou tvořit hoblinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka | 18. 5. 2015 09:55

    Pekla jsem jako svůj 1. dort mamce k narozeninám (která peče dorty lidem). Mě osobně hrozně moc chutnal, děti ho ale nejedly (prý je hořký) a pár dospělým přišel také hořký a to jsem tam nedala 100g kakaa, ale zhruba 80g. Na druhou stranu mě potěšilo, že ho snědl mamky manžel, který dorty nejí, je pouze na maso a tomu chutnal. Na druhou stranu musím říct, že korpus jsem pekla z jiného obdobného receptu, kde bylo jen 150g cukru a 150g čoko na vaření, místo ořechů pol.mouka, takže možná to bylo i tím. Mě ale dort moc chutnal a právě to, že nebyl tak sladký mi na tom chutnalo asi nejvíce. Ve výsledku jsem dort posypala jak hořkou čokoládou na vaření (Orion) tak mléčnou čokoládou Milkou :) Dávám jedničku a určitě budu péct znovu :-)

  • Anonymous | 25. 11. 2012 16:12

    Dort zkouším a zatim dobrý ......:-)

  • vysmata.kata | 19. 2. 2012 15:04

    Korpus se musí pect jen hodinu dyl ne pak dost tvrdne

  • Terka | 14. 2. 2012 13:46

    Tak dort právě zkouším a už teď mohu říct že jsem z něj zklamaná.... korpus vypadá že bude hrozně tvrdý.... Krém byl příliš tuhý.... Vše jsem dodržela přesně podle receptu....no jsem zvědavá .... doufám že po obdarování přítele tímto dortem nebude následovat rozchod :-)) ale na obrázku vypadal krásně :D tak pak dám vědět jak ve skutečnosti chutnal

  • Bopik | 22. 1. 2012 21:27

    Korpus vynikající, krém jsem dělala jiný. Za korpus dávám 1+

  • Tonda | 5. 11. 2011 15:46

    dělala jsem jej synovi na narozky a musím říct že byl božský!Čokoládové dezerty a a ni dorty nemusím ale on je má rád.I přesto mi velice chutnal.

  • vysmata.kata | 6. 10. 2011 13:57

    možná bych zkusila meší formu,už nevím přesně jaka to byla velikost. jinak bych řekla že pokud chutnalo postup byl asi dobrý.

  • vysmata.kata | 6. 10. 2011 13:51

    Ano je pravda že o vláčnosti se u tohoto dortu neda mluvit. Musím řict je opravdu hutný ale vynikající. Pracuji jako cukrářka a začali jsme tento dort prodávat, vždycky se po něm jen zapráší

  • Di | 5. 10. 2011 07:51

    Anomish, díky Vaší poznámce mě tenhle recept taky zaujal. Řekla bych, že korpus moc vyskočit nemůže, protože je plný másla, čokolády a cukru - toho je tam až příliš. Oříšky a vejce nestačí těsto příliš nafouknout. Řekla bych, že korpus má být při těchto surovinách spíše hutný a vláčný, ne?

  • anomish | 4. 10. 2011 20:11

    Pekla jsem poprvé a vybrala jsem si tento dort, protože prostě miluju čokoládové dobrůtky. Byl výborný a všichni mi ho pochválili. jen mi tolik nevyskočil jako na obrázku vám, nevíte, kde jsem asi udělala chybu?? ráda bych si ho ještě zopakovala. Je opravdu výborný

  • vysmata.kata | 28. 3. 2011 10:34

    to znamená dobrý ? :-))

  • wow | 26. 3. 2011 20:57

    :-D

  • teir
    teir | 24. 3. 2011 14:29

    moc dobry dort ;-)

  • vysmata.kata | 23. 3. 2011 17:20

    Kdojednou ochutna nebude dělat jiný hlavně ten komu chutná čokolada! <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Pečení Vaření Chlazení Šlehání Bez lepku Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Kakao Mascarpone Máslo Mleté lískové ořechy Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Mexické fajitas

Mexické fajitas

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Čokoládový dezert s jahodami
Čokoládový dezert s jahodami
Čokoládový dort
Čokoládový dort
Čokoládový dort ala Sacher
Čokoládový dort ala Sacher
Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
Čokoládový dort podle italského receptu…
Čokoládový dort s broskvemi
Čokoládový dort s broskvemi
Čokoládový dort s kandovaným ovocem
Čokoládový dort s kandovaným ovocem
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact