• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládová panna cotta
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová panna cotta

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová panna cotta
Čokoládová panna cotta
Čokoládová panna cotta
Čokoládová panna cotta
Čokoládová panna cotta
Čokoládová panna cotta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Panna cotta je vynikající dezert, který má svůj původ v Itálii. My si připravíme její čokoládovou verzi. Tato hříšně sladká smetanová dobrota je naprosto neodolatelná.

Suroviny

4 porce
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g čokoláda kvalitní tmavá
    • 5
      plátek želatina plátková
    • 1
      lžíce kakao
    • 30
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni ji mírně ohřívejte, přidejte cukr, muškátový oříšek, kakao a promíchejte. Pak přidejte nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu, dokud se čokoláda nerozpustí. Stáhněte teplotu a přimíchejte želatinu. Společně ještě chvilku ohřívejte, pak odstavte.
3
Směs nalijte do připravených skleniček a dejte, nejlépe přes noc, vychladit do ledničky. Deset minut před podáváním vyndejte panna cottu z lednice, vyklopte na talířek a ozdobte ji kokosem, kousky čokolády nebo malinami a mátou.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Kakao Moučkový cukr Muškátový oříšek Smetana ke šlehání Želatina plátková

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

38
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
26
Máslové řízky
Máslové řízky
25
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
21
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
19
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Čokoládová buchta z cukety
Čokoládová buchta z cukety
Čokoládová buchta z remosky
Čokoládová buchta z remosky
Čokoládová kolečka
Čokoládová kolečka
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládová pěna s jahodami
Čokoládová pěna s jahodami
  • Recepty.cz
  • Čokoládová panna cotta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact