• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čočka po "chlapsku"
Napište svůj komentář k receptu

Čočka po "chlapsku"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka po "chlapsku"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g čočka
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina
    • 1,50
      masox
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • ocet
    • pepř mletý
    • 0,50
      balíček mražená zelenina pod svíčkovou
    • 1,50
      lžička česnek sušený
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • ocet
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, opečeme. Slijeme tuk. Přidáme čočku, zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka.
2
Přidáme zeleninu, masox a uvaříme doměkka. Voda by se měla vyvařit, takže se nemusí zahušťovat. Ochutíme česnekem, hořčicí, octem a pepřem.
3
Podáváme s chlebem a okurkou. Přikusujeme klobásku nebo vařené uzené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ondřej | 14. 8. 2011 13:11

    Taky jsem si recept maličko obměnil. S čočkou uvařím uzené žebro, které rozdělím na 3 nebo 4 kousky. Po vyvaření vody žebro vyjmu a obrané maso přidám zpět do čočky. Chutná to fantasticky a není třeba použít bujón. :-P

  • domkova1 | 17. 4. 2011 07:50

    čočka naprosto úžasná.Ráda zkouším nové receptíky a ten je super

  • ivana | 26. 3. 2011 13:01

    Protože čočku nevařím až tak často,ale když,vždy si vzpomenu na tento recept a vařím ji podle něj. Skvělé,skvělé,doporučuji. Díky autorce za recept. :-)

  • Tealc
    Tealc | 13. 11. 2010 12:06

    Moc dobré :-) Vynechal jsem česnek a přihodil jsem trochu hub a bylo to super :-)

  • Vladimir Vlk | 27. 8. 2010 14:53

    Prostě jsem nakrajel česnekový bok, čočku nakladanou z plechovky, zeleninu jsem neměl po ruce, použil kremskou hořčici, bujon a polevkove kořeni a asi za 10 min jsem mohl obědvat, jen stačilo to osmahnout a počkat na odpařeni vody. Skvěle a relativně levné.

  • Simona Smolíková | 25. 6. 2010 13:23

    Sice jsem vynechala mraženou zeleninu, ale i tak to bylo vynikající. Děkuji, za 1.

  • Eva Zákoucká | 28. 3. 2009 19:32

    Mockrát děkuji za recept - je to pro nás jediný způsob, jak vůbec pozřít čočku, kterou máme bohužel znechucenou školními jídelnami. Ale tohle je dokonce opravdu dobré! Mockrát díky :o)

  • Jana Kutačová | 11. 6. 2007 20:46

    Čočka byla naprosto skvělá.Vřele doporučuji a zásmäžka opravdu nebyla nutná.:o)

  • Kuchařka on-line | 11. 6. 2007 15:02

    Milá Jano, opraveno.

  • Jana.S | 11. 6. 2007 14:24

    Martine, každý z nás má jiný jazýček, každému chutná něco jiného nebo vaří to či ono, jinak. Podělila jsem se o to, jak čočku vařím já a jak chutná nám. Pokud Vám tam zásmažka chybí, tak si ji tam dejte :) Akorát jsem se sekla v množství čočky, doufám, že bude množství opraveno na 250 g nevařené čočky.

  • Jana.S | 11. 6. 2007 14:21

    Milí admini, mohli byste prosím opravit množství čočky v zadání, ať nemystifikuji okolí? Místo 150 prosím napište 250 g. Dííky.

  • Martin | 24. 5. 2007 19:39

    Moc dobré, akorát jestli tam ta "jiška" (zásmaška) trošku nechybí?

  • Maxima | 14. 5. 2007 17:58

    Velmi dobrý recept, doporučuji vyzkoušet.

  • Milan Daniel | 10. 3. 2007 11:47

    Skvělé jídlo. Jsme dva, navařil jsem pro čtyři, a teď se musím držet, aby zbylo na zítřejší večeři. Chuťově perfektní, s chlebem se dá jíst i studené.

  • Jana.S | 17. 1. 2007 16:50

    Saprlot! Jeníku, Vy máte přece jen pravdu. Jsem já to hlava děravá. Omlouvám se, prosím o úpravu množství čočky v receptu. Skutečně tam patří 250 g nevařené čočky. Děkuji za upozornění.

  • Jana S. | 7. 1. 2007 15:18

    Jeníku a použil jste nevařenou a nebo vařenou čočku. Protože recept je v pořádku.

  • jenik | 6. 1. 2007 17:38

    Doporučuji dát na to množství ingrediencí dvojnásobné množství čočky, jinak je to nepoživatelně MASOXOVÉ a HOŘČICOVÉ. Po naředění to bylo dost dobré, chutnalo to i dětem.

  • halona polska | 4. 11. 2006 20:33

    superrr...

  • Jana Kutačová | 9. 10. 2006 11:14

    To může být vynikající.Určitě až budu vařit čočku,vyzkouším tu "pro chlapy"..o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Čočka Hořčice plnotučná Masox Mražená zelenina Ocet Pepř mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Rychlá olejová bábovka  - beránek
Rychlá olejová bábovka …

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Čočka po "chlapsku"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact