• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob II.
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna na italský způsob II.

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna na italský způsob II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cizrna v suchem stavu
    • 500
      g špenát cerstvy nebo mrazeny
    • 5
      ks ančovičky (sardelky)
    • 2
      stroužek česnek
    • petrželka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme cizrnu namáčeli, vylijeme a dáme vařit s vodou čerstvou, nesolíme. Uvaříme do měkka. Vývar z cizrny nesléváme. V hrnci zahřejeme trochu oleje, přidáme oloupaný česnek a necháme osmahnout. Odstraníme česnek a přisypeme pokrájenou petrželku, přidáme cizrnu i s vývarem (vývaru jen takové množství, aby cizrna byla témeř ponořená), přivedeme k varu a přidáme špenát. Pokud máme špenát čerstvý, necháme jej předem spařit v trošce vody (dokud nezmenší objem), špenát mražený přidáme rovnou k cizrně. Taktéž přidáme ančovičky, přivedeme k varu a vaříme zhruba 30 minut. Můžeme dosolit (se solí opatrně, ančovičky jsou již slané), promícháme, necháme chvíli stát a podáváme. Můžeme přidat petrželku, pálivou papriku nebo trochu panenského olivového oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Houby na italský způsob

Houby na italský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 21. 7. 2014 20:02

    Výborné. Sice jsem si recept trošku upravila al děkuji za inspiraci. Jsem vegetarián a i když to asi bude pro některé překvapení, tak ryba opravdu není zelenina ani ovoce, proti jsem ančovičky vyměnila za nivua přidala osmahlou cibulku a musim říct že jsme si doma pošmákli. <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Cizrna
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Z luštěnin Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Česnek Cizrna Olivový olej Petrželka Špenát
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na paprice se smetanou
Cizrna na paprice se smetanou
Cizrna na rajčatech
Cizrna na rajčatech
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact