• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Císařská kýta
Napište svůj komentář k receptu

Císařská kýta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Císařská kýta
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 700
      g telecí kýta
    • 1
      ks citron (kůra i šťáva)
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 300
      ml bílé víno (kvalitní)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 60
      g vepřová šunka (plátky)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Celý sval masa opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Potřete solí, posypte lžičkou jemně pokrájené citronové kůry a nechte asi 20 minut odležet. Troubu předehřejte na 180 °C. Odleželou kýtu potřete rozpuštěným máslem, dejte do pekáčku vymazaného máslem, přidejte pokrájenou cibuli a dejte péct. Když se maso a cibule začnou zabarvovat, snižte teplotu na 165 °C a podlijte trochou vína. Když je maso zpola pečené, přilijte zbytek vína. Z mouky a zbylého másla připravte světlounkou jíšku. Odstavte ji, rozmíchejte se 100 ml studené vody, přimíchejte zakysanou smetanu, lžíci citronové šťávy a vlijte k pečeni. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a společně dopečte doměkka. Maso vyndejte a nechte zakryté alespoň 15 minut dojít. Rozkrájejte ho na plátky, rozdělte na talíře, podlijte omáčkou a posypte šunkou pokrájenou na jemné nudličky. Podávejte s dušenou rýží, kterou můžete obohatit nasucho orestovanými ořechy a bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Citron Hladká mouka Máslo Sůl Telecí kýta Vepřová šunka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
16
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
15
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
15
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
14
Dip z pečeného česneku
Dip z pečeného česneku

Zajímavé články

Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské toasty
Cikánské toasty
Cimpr Campr
Cimpr Campr
Císařský trhanec
Císařský trhanec
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Citronáda s rozmarýnem
Citronáda s rozmarýnem
  • Recepty.cz
  • Císařská kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact