• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Čínské jarní závitky
Napište svůj komentář k receptu

Čínské jarní závitky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 200
      g mleté maso
    • 200
      g bílé zelí
    • 1
      ks paprika
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce jemná strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • rýžový papír
    • olej
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
2
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného obsahu přidáme mleté maso, lžičku soli, pepř dle chuti, vejce, lžičku solamylu a pár lžic strouhanky, aby těsto nebylo řídké, ale ani moc tuhé. Vše promícháme a zakápnem worchestrem a sójovou omáčkou. Necháme odpočinout cca 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě. Mezitím si vememe rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby nám změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme tak, aby nám nikde nezůstal otvor či díra.
3
Rozpálíme si pánev s olejem, cca 1,5 cm oleje a závitky smažíme na každé straně cca 6 minut - hotové poznáme dle barvy, že budou do zlatova až jemně hněda.
4
Podáváme jako předkrm a nebo jako chuťovku. Přeji dobrou chuť =)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Jarní duhové závitky

Jarní duhové závitky

Jarní závitky

Jarní závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanapac | 23. 4. 2017 05:50

    Nejhorší recept, který byl kdy na tyto závitky napsán. Tato varianta je zpackána v české kuchyni, kde kuchařka závitky zaplácala vším, co doma našla a co si myslela, že tam patří................. Ale tohle se závitky nemá nic společného :-D

  • Ferko | 14. 12. 2016 01:43

    nahodou ja som ich mal v restike tiez se zelim a boli vyborne

  • verca | 21. 1. 2016 13:40

    vůbec se tak nedělají tedy aspon suroviny.Dělám závítky cely život.A naučení od vietnamcu,chybí nudle tenke,vajíčka,žádná strouhanka.žádné zelí,cibule,houby jidášové,Kdo to to vařil? A papíry se namáčí ve vodě s pivem. ;-)

  • Jirka | 23. 10. 2014 16:14

    Doporučil bych přejmenování receptu na ,,české jarní závitky''. Dvě třetiny ingrediencí jsou evropské, které se k tomuto vůbec nepoužívají. To je jak kdyby na asijském webu byl recept s názvem ,,česká svíčková'' kde místo knedlíku by byly nudle, omáčka z mořských řas, jako maso ryba v kokosovém mléce a na ozdobu trochu brusinek. Pak nemáme být za kulinářské analfabety. :-D

  • mihal | 17. 10. 2014 18:46

    Ještě jsem neviděl používat worcestrovou omáčku se sojovou, to je tedy zhovadilost. Ještě k tomu v čínských závitcích.:DDDD

  • KIKI | 31. 7. 2014 12:10

    :-\ dumám nad tím dlouho, ale ať jsem měla jakékoliv závitky paprika v nich nebyla ;-) nic ve zlém může to být dobré ale nad tou stouhankou jsem se zastavila teda ... to se mi nezdá a ani bych si to tam teda nedala a kde jsou nudle (skleněné) a houby... a třebas i mrkvička (tu jsem měla zatím v každých)

  • Lucie | 28. 5. 2014 20:06

    Přidávám ještě mrkvičku :-) Jinak recept lepší než přímo od výrobce :-)

  • Janička | 8. 4. 2014 21:57

    Pro ty, kteří shánějí potřebné ingredience mohu doporučit eshop www.prosteasijske.cz našla jsem zde vše od rýžového papíru po sojovou omáčku :-)

  • Honza | 30. 4. 2013 11:49

    Vážení labužníci, závitků se dělá více druhů, dle oblastí, ale tenhle recept jsem nikde neviděl. Patří tam trošku jiné věci, např. jidášovo ucho, skleněné nudle, jarní cibulka, cibule a žádné papriky,zelí či strouhanka, má to pak úplně jinou chuť.Ale každému chutná něco jiného, tak ať se daří.

  • Elldemai | 25. 1. 2013 01:46

    Zakladem je mlete veprove, vejce, hodne zeleniny a NUDLE (pruhledne ryzove), zbytek surovin je dle vaseho vyberu. Pochybuju ze u nas pouzivaji strouhanku, jelikoz maji uplne jine pecivo a solamyl taky netreba. Davam taky vic vajec.

  • Helenka | 5. 10. 2011 12:22

    Maso nijak neupravuji tepelně, prostě udělám směs z ingrediencí a poté zabalím do rýžového papíru a dám na pánev osmažit a maso se postupně udělá =) autorka receptu :) :-))

  • terorek | 25. 8. 2011 20:51

    Dobrý den, mohu se zeptat, to maso předtím nijak tepelně neupravujeme..? Děkuji moc!

  • CatherineLau
    CatherineLau | 18. 8. 2011 18:29

    Nepřidávám ani vejce, ani strouhanku, zato do směsi přidávám uvařenou rýži. Nerozpadá se to ani tak. Výborné taky je, když se tam dá nadrobno nasekaná jarní cibulka.

  • kikiclak | 8. 6. 2011 14:29

    Podle vietnamské receptury namáčíme rýžový papír do piva..tak nám to moc chutná..jinak dají se přidat sojové výhonky a skleněné nudle a z vajec jen bílky pak není potřeba strouhanka ani solamyl..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Smažení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Jemná strouhanka Mleté maso Olej Paprika Pepř mletý Rýžový papír Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
10
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
8
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
7
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská svíčková
Čínská svíčková
Čínské čtverečky
Čínské čtverečky
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské nudle s kuřecím masem III.
Čínské nudle s kuřecím masem III.
Čínské nudle s masem a žampióny
Čínské nudle s masem a žampióny
  • Recepty.cz
  • Čínské jarní závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact