• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Čínská vepřová konzerva
Napište svůj komentář k receptu

Čínská vepřová konzerva

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínská vepřová konzerva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg vepřový bůček
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      lžička rychlosůl Praganda
    • 5
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks pepř celý kuliček
    • 4
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do tlakáče, promícháme vařečkou a na mírném ohni vaříme 1 hodinu. Ještě teplé maso buď dáme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice pro rychlou spotřebu - týden vydrží určitě nebo dáme do sklenic a 1/2 hod. zavařujeme při 100 °C.
2
Chutná opravdu jako dříve prodávané čínské konzervy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Čínská svíčková

Čínská svíčková

Čínská rýže

Čínská rýže

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Bartolotti | 27. 9. 2012 13:59

    Vidím, že tento výborný recept již dlouho nikdo nekomentoval. Dělám již léta. Jen trošku upravený. Na 1 kg prorostlejšího bůčku dávám 0,5 kg vepř. plecka. Z bůčku odkrojím kůži, pokrájím jej na kostky široké cca 3 cm, plecko pokrájím na kostky 2x2 cm, vložím do tlakového hrnce i s kůží z bůčku, přidám sůl / o půl čaj. lžičky více/, místo rychlosoli 2 čaj. lžičky mletého cukru / na doporučení řezníka /. Po uvaření kůži z bůčku vyjmu / dám pejskovi / a maso mírně rozšťouchám kvedlačkou, plním do zavařovacích sklenic, uzavřu a pro jistotu zavařuji asi 1 hod. Ostatní podle receptu. Používám nejraději za studena na chléb s cibulí, ale také na těstoviny, do francouzských brambor.

  • Majka Rončáková | 21. 4. 2008 13:31

    Kolegyně to dělala z úplně libového bůčku, ale aby ta "vepřovka" nebyla tak suchá, radila bůček méně libový.

  • Jana Kutačová | 21. 4. 2008 09:22

    Mám ještě jeden dotaz..o) Dalo by se použít i jiné vepřové maso než bůček(např. plecko , krkovice)nebo je ten bůček opravdu nutný?Nebo jestli bych mohla aspoň polovinu nahradit jiným masem?Děkuji.o))

  • irena barbulakova | 20. 4. 2008 12:08

    maso jsem připravila a zavařila podle vašeho receptu,je lepši uvařit hned dvě davky protože zmizi rychle.Je to vynikající

  • Květa B. | 27. 8. 2007 20:59

    Praganda se sežene v Makru, viděla jsem ji i Ternu.

  • DANA CHOWANIECOVA | 27. 8. 2007 13:50

    pani květoslavo.kde seženu tu sul pragandu.dekuji

  • Květoslava B. | 26. 2. 2007 14:20

    Tak odměřeno, ze dvou dávek je toho 3,4 litru.Kolik má sklenička od přesnídávky nevím,to už si musíte přepočítat.

  • Květoslava B. | 26. 2. 2007 11:45

    Nikdy jsem to neměřila,ale momentálně to mám v tlakáči,tak se pokusím to odměřit a dám vědět.

  • Jana Kutačová | 26. 2. 2007 06:04

    Kolik je z tohoto množství masa skleniček(např.přesnídávkových)?

  • Květoslava B. | 25. 2. 2007 20:08

    Nevím, nezavařovala jsem, bylo to tak uvedeno v původním receptu. Já osobně bych to tak udělala a po vychladnutí uložila v ledničce.My to sníme a když máme hodně, tak rozdáme.

  • Anonym | 14. 2. 2007 10:30

    Kvetko a pul hodiny zavarovaní stačí? Neni to málo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zavařování & nakládání
Maso Ostatní Zavařování a nakládání Vepřové Dušení Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Nové koření Pepř celý Rychlosůl Sůl Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Vosí hnízda
Vosí hnízda
16
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
14
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Čínská vepřová konzerva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact