• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Cikánský guláš III.
Napište svůj komentář k receptu

Cikánský guláš III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánský guláš III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso případně hovězí, skopové či krůtí stehna
    • 150
      g klobása nejlépe paprikové nebo jiná uzenina
    • 100
      g špek nebo slanina
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • směs koření - maďarský guláš
    • 500
      g brambory
    • sůl
    • 2
      ks paprika červená a zelená
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • jíška na zahuštění
    • tmavý chléb jako příloha

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku. Zpěníme a když začne cibule zlátnout, zasypeme rovnoměrně kořenící směsi "Maďarský guláš". Opatrně ještě chvíli restujeme do ztmavnutí.
2
Přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Maso za stálého míchání opékáme a ode dna pečlivě seškrabujeme nánosy až do úplného vysmahnutí šťávy. Podlijeme asi 500 ml vody a dále dusíme maso až do změknutí (v tlakovém hrnci - cca 15 minut.).
3
Guláš doplníme horkou vodou do jednoho litru, přivedeme k varu, osolíme a postupně přidáváme na kolečka nakrájené klobásy, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájenou čerstvou papriku, nakrájená rajská jablíčka a na kolečka nakrájené okurky. Vaříme ještě na mírném ohni (cca 10 - 15 minut), až jsou brambory měkké.
4
Pokrm zjemníme kečupem (sladkým nebo ostrým) a dle potřeby naředíme vodou nebo zahustíme tmavší jíškou. Dochutíme solí a cayenským pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Jíška Kečup - jemný Klobása Nakládané okurky Paprika Rajčata Rostlinný olej Směs koření - Maďarský guláš Špek Sůl Tmavý chléb Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Cikánský guláš III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact