• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chropyňské závitky
Napište svůj komentář k receptu

Chropyňské závitky

autor: Eva1
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chropyňské závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 5
      plátek vepřová kýta
    • 1
      sklenice zelí v sladkokyselém nálevu
    • 150
      g anglická slanina
    • cibule
    • masox
    • olej
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem. Zelí překrojíme. Na každý plátek masa dáme plátek slaniny a trochu překrojeného zelí. Plátky svineme a převážeme nití.
2
Cibuli a zbytek slaniny nadrobno nakrájíme, zpěníme na oleji a přidáme závitky, které osmažíme ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Během dušení závitky obracíme, podléváme vodou nebo vývarem. Měkké závitky vyjmeme. Do šťávy přidáme zbytek překrojeného zelí, podlijeme vodou a ještě chvíli dusíme. Zahustíme moukou případně ještě podlijeme vývarem. Závitky vrátíme do šťávy prohřát.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bobina | 9. 3. 2011 22:36

    Jasně a ještě jste vytvořila několik nicků, kterýma si to chválíte pořád dokola :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:26

    Hodnotit recept sobě systém ani neumožňuje. V době hodnocení byl přiřazen pod autorem Recepty. Na moji žádost o přiřazení editoři nereagovali, tak proč bych neohodnotila recept, který jsem vložila, uvařila a ještě vyfotila ;-) ;-) ;-)

  • Bobina | 14. 2. 2011 17:35

    :-D Přece si nebudete hanit vlastní recept :-D

  • Eva1 | 20. 10. 2010 23:04

    Dobrý recept.

  • Eva Přecechtělová | 7. 11. 2007 09:10

    Díky za pochvalu. U nás je tohle jídlo moc oblíbené.

  • Kamil Krybus | 1. 11. 2007 19:03

    Pěkný a vděčný recept. Do náplně možno přidat šunku, klobásu, jablko, náplň okořenit jalovcem, do šťávy přidat divoké koření nebo rajský protlak, jako přílohu i bramborový knedlík, no prostě super!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Masox Olej Pepř mletý Sůl Vepřová kýta Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mazané řízky

Mazané řízky

Kynutý závin

Kynutý závin

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Cookies chip

Cookies chip

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

28
Čokoládový pudink
Čokoládový pudink
24
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
17
Domácí majonéza
Domácí majonéza
15
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
14
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatské rizoto
Chorvatské rizoto
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chrousti
Chrousti
Chřest na másle
Chřest na másle
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Chropyňské závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact