• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
Napište svůj komentář k receptu

Chorvatský Ajvar

autor: ChanovickyPepino
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chorvatský Ajvar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks baklažán velké (vejčité fialové)
    • 6
      ks pepř mletý červený nebo zelený
    • sůl
    • 1
      ks česnek menší
    • 3
      ks hřebíček 2-3
    • 1
      citronová šťáva
    • 0,50
      šálek olej nejlépe panenský olivový
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Upečte v troubě baklažány, hřebíček a pepř nasucho až do změknutí, kdy jdou lehce propíchnout s vidličkou (při pečení můžete potřít olejem nebo vodou). Ještě teplé včetně koření nasekáme na jemno (nejlépe robotem). Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem a přimícháme utřený česnek a citrónovou šťávu. Postupně přimícháme olej, podle toho, kolik pasta bude pohlcovat. Pasta musí být celistvá a hustá, nesmí uvolňovat olej. Nemusíte mít strach, jde to opravdu lehce. Na závěr se do pasty vmíchá najemno usekaná petrželová nať nebo jen umixovaná uvařená petržel (zde pozor na množství).
2
V zimním období lze přidat sekanou feferonku (samozřejmě i v létě podle chuti), část cirónové šťávy můžete nahradit červeným vínem. Výhodné je samozřejmě spojit výrobu s ochutnávkou dobrého suchého červeného.
3
Někdy se baklažány jen grilují na otevřeném ohni, ale pozor jsou hodně aromatické. Chuť Ajvaru je vždy rozmanitá a předeším závisí na vůli výrobce. Jen na jedno prosím nezapomeňte, chuť je vždy závislá od kvality surovin. Dobrý Ajvar vydrží i dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 9. 1. 2008 08:21

    Já si Ajvar vozím rok co rok z Chorvatska (obvykle 2 druhy) a oba jsou oranžové. Vložený recept myslím ale téhle barvy nedosáhne.

  • Anonym | 8. 1. 2008 20:41

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Kokon | 8. 1. 2008 20:36

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Marsí | 8. 1. 2008 13:04

    Nechci být válečný štváč a kazit autorovi radost....ale toto podle mně není ajvar...ajvar je papriková směs.Mimoch. kdysi jsem tento řecký baklažánový salát přidala do receptů pod názvem "Salát z baklažánů(lilků)"....ale nevadí, je dobé si to připomenout...:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vegani Bez lepku Chorvatsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Citronová šťáva Hřebíček Olej Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Eskymo

Eskymo

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

31
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Patrik Hezucký (†55) zemřel: První detaily pohřbu!

Patrik Hezucký (†55) zemřel: První detaily pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact