• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chlebové placky
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové placky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 100
      ml voda
    • 10
      g droždí
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Do mouky zamícháme sůl, do dolíčku vlijeme vlažné mléko, olej a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout kvásek, vymícháme vláčné těsto a přikryté postavíme k teplu. Z vykynutého těsta rozdělíme ploché placky (3 kusy) na pomazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 8-10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Profesional
    Profesional | 22. 8. 2013 20:44

    Chlebová mouka je k tomu výborná

  • Profesional
    Profesional | 22. 8. 2013 20:44

    Chlebová mouka je k tomu výborná

  • Mariana | 6. 12. 2012 13:11

    Rozhodně je zkusím,akorát že není v postupu napsáno kdy se tam přidáva ta voda,těch 100ml!!! :-[

  • veronika | 7. 5. 2012 22:01

    Tak zkusila jsem a výbornééé :-* . Akorat dat vice soli. Přiste zkusim pridat nejake bylinky nebo cesnek apod. to bude mnamka. Delala jsem dvojnasobne mnozstvi. Vsem clenum domacnosti chutnalo <:-) ;-)

  • mila ondruskova | 8. 5. 2010 02:35

    prominte chtela jsem napsat nadchly

  • mila ondruskova | 8. 5. 2010 02:33

    Dala jsem asi 50 ml mleka a zbytek vody. Placky mely chut jak rohliky. Ke gulasi vynikajici. Nejvice natchly meho zete. Urcite udelam znovu.

  • mila ondruskova | 6. 5. 2010 02:20

    Mam zkusenosti,ze chleba nebo rohliky maji lepsi "clebovou " chut, kduz se tam da jen malinko mleka. Jinak to chutna jak kynuta buchta bez cukru.

  • Jana | 20. 11. 2005 15:30

    Tak tohle mi moc chlebové nepřipadá.Zkuste přidat do těsta před mísením lžičku octa,a jeden krajíc chleba bez kůrek,rozmočený ve vodě a vyždímaný.Těsto bude mít lepší chuť i vůni.Můžete přidat i kmín nebo fenykl.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Chléb & placky
Pokrmy Pečivo Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Esíčka

Esíčka

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

38
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
25
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Svařák
Svařák
14
Kachní prsa s nudlovým salátem
Kachní prsa s nudlovým…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Venus, Gwendoline a Eva v Praze: Noční tah, ráno tenis a úsměvy

Venus, Gwendoline a Eva v Praze: Noční tah, ráno tenis a úsměvy

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové bramboráky
Chlebové bramboráky
Chlebové knedlíky
Chlebové knedlíky
Chlebové placky s hráškem
Chlebové placky s hráškem
Chlebové smaženky
Chlebové smaženky
Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)
Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky -…
  • Recepty.cz
  • Chlebové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact