• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Cheesecake z domácí lučiny
Napište svůj komentář k receptu

Cheesecake z domácí lučiny

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cheesecake z domácí lučiny
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      ks bílý jogurt tučný 400-500 g
    • 2
      ks zakysaná smetana 400-500 g
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks citron větší
    • 120
      g cukr krupice
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      balení sušenky máslové

Postup přípravy receptu

1
Den před pečením si připravíme základ na náplň: smícháme jeden velký tučný jogurt a jednu velkou zakysanou smetanu, nalijeme do cedníku vyloženého jemným plátnem, rohy plátna přehneme přes směs, aby se nám na to neprášilo a necháme cca 24 hodin vykapat syrovátku.
2
Druhý den rozdrtíme máslové sušenky najemno (nejlépe rozsekáme v mixéru), smícháme s rozpuštěným máslem a směs rozprostřeme do dortové nebo vyšší koláčové formy o průměru 24-26 cm vyložené pečícím papírem (na dně). Jemně upěchujeme nejlépe malým válečkem na těsto.
3
Vykapanou hustou směs na náplň vyklopíme z plátna do mísy. Pokud je vykapané směsi méně než 500 g, doplníme ji měkkým tvarohem na požadované množství. Pak vešleháme vejce, cukr, jeden vanilkový cukr a šťávu vymačkanou z jednoho citrónu. Hmotu rozprostřeme na korpus ze sušenek a koláč dáme péci do trouby předehřáté na 180°C asi na 30 minut, dokud nezačnou okraje koláče lehce zlátnout, střed zůstává částečně pořád jakoby nedopečený.
4
Druhou velkou zakysanou smetanu smícháme s 2 kusy vanilkového cukru a rozetřeme na předpečený koláč. Vrátíme do trouby a dopékáme ještě asi 10 minut. Pak troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní koláč trochu vychladnout, aby nepopraskal.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Šunková pomazánka z Lučiny - rychle a chutně

Šunková pomazánka z Lučiny - rychle a…

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarkoo | 13. 2. 2015 13:04

    Ještě dodávám, že nejlepší je tento Cheesecake až druhý den po vychlezení v ledničce. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Dezerty Dopolední svačina Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Citron Cukr krupice Máslo Sušenky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
14
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Cheesecake se slaným karamelem
Cheesecake se slaným karamelem
Cheesecake z červeného pomeranče
Cheesecake z červeného pomeranče
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčátka "Confit"
Cherry rajčátka "Confit"
Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami
Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…
  • Recepty.cz
  • Cheesecake z domácí lučiny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact