• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Napište svůj komentář k receptu

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřové maso nejlépe libovější krkovice, může být i plec, kotlet...
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek dle velikosti 3 -
    • tymián čerstvý nebo sušený, dle chuti
    • 2
      dl červené víno
    • brambory oloupané, pro 4 osoby
    • sádlo nebo olej
    • 30
      g máslo cca

Postup přípravy receptu

1
Do masa bez kosti uděláme zářezy, do kterých vetřeme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, tymián a sůl. Takto připravené maso necháme alespoň dvě hodiny odpočinout (můžeme si ho připravit den předem). Pekáč vymažeme sádlem (olejem), maso do něj položíme, kolem masa nasypeme oloupané celé brambory, které osolíme, jemně okořeníme tymiánem, vše zalijeme vínem, zaklopíme a pečeme na 200 stupňů cca 90 minut doměkka za občasného podlití dle potřeby (vínem nebo vývarem). Poté necháme maso v troubě krátce bez přikrytí zezlátnout. Po vyndání přidáme máslo, které necháme samovolně v horkém výpeku rozpustit. Maso krájíme až tak 5 minut po vytažení z trouby, aby se zatáhlo.
2
Plátky masa podáváme s bramborem, pokapeme výpekem a dozdobíme snítkou tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-tymiánová krkovička

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené

Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka | 24. 8. 2016 13:41

    Byl to naprosto luxusni obed pro ktery jsem nemusela nic moc udelat, protoze se to pak vsechno delalo samo a dohromady. Doporucuji.

  • Dana Jankovská | 27. 8. 2015 18:39

    Výborné! <3 Znamenitá pečeně s vynikající přílohou. Teď už mi chybí jen poděkovat za skvělý recept. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Česnek Máslo Sádlo Sůl Tymián Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Gnocchi

Gnocchi

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Česnekovo-sýrová krémová polévka
Česnekovo-sýrová krémová polévka
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová pomazánka
Česnekovo-sýrová pomazánka
Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a…
Česnekovo-zázvorová játra
Česnekovo-zázvorová játra
Česnekovo-zázvorová marináda
Česnekovo-zázvorová marináda
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact