• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g uzený špek - slabé plátky
    • 600
      g vepřové maso - plec, krkovice...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks česnek - středně velká palička
    • 1,50
      hrst sušené houby - předem namočené
    • 8
      ks brambory dle velikosti, cca
    • 400
      g zakysaná smetana
    • koření dle chuti: grilovací, houbové...
    • vepřový vývar nebo bujonu - je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem, zasypeme oloupanými, na kostky pokrájenými syrovými brambory, které potřeme smetanou a zasypeme kořením dle chuti (můžeme větším množstvím, protože brambory nejsou slané).
2
Zapékací mísu zaklopíme a dáme na 50-65 minut do předehřáté trouby zapéct do změknutí masa. Případně během pečení podlijeme, pokud chceme mít více šťávy. Můžeme také dopéct odkryté a nechat tak brambory trochu opéct.
3
Podáváme se zeleninovým, například okurkovým salátem.
4
*Maso můžeme vyměnit za drůbeží a kysanou smetanu za smetanu na šlehání (250 ml).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené česnekovo-houbové koleno

Pečené česnekovo-houbové koleno

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Česnekovo-tymiánová pečeně s…

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2013 18:03

    ...případně během pečení podlijeme, pokud chceme mít více šťávy (jak je napsáno ;-) )

  • Jirka | 27. 11. 2013 12:57

    Co s tím vývarem??? Přilít hned na začátku a pak s ním případně podlévat???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Pokrmy Z brambor Z hub Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Koření Pepř mletý Sůl Sušené houby Uzený špek Vepřové maso Vepřový vývar Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Azu po česku

Azu po česku

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Domácí pizza I.

Domácí pizza I.

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Bábovka tvarohovo-kokosová
Bábovka tvarohovo…
12
Buřty na pivu
Buřty na pivu
11
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
10
Rychlé karí s květákem a batáty
Rychlé karí s květákem a…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-houbový guláš
Česnekovo-houbový guláš
Česnekovo-ořechové masové hranolky
Česnekovo-ořechové masové hranolky
Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact