• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Česnekoví slimáci
Napište svůj komentář k receptu

Česnekoví slimáci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      cukr
    • sůl
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      ml rostlinný olej
  • Náplň
    • 10
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce Na potření
    • 150
      g máslo kravské

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Potom vypracujeme s moukou a solí a necháme 1 hodinu kynout. Mezitím vymícháme máslo s česnekem (nasekaným nadrobno) a solí. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní, poté zavineme jako závin a krájíme střídavě šikmo, aby nám vznikly trojúhelníky.
2
Položíme na vymazaný plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem, sezamem, nebo oběma naráz. Dáme péct do vyhřáte trouby. Nejlepší jsou ještě teplé, mizí z mísy kosmickou rychlostí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 10. 6. 2014 22:07

    Máslo kravské ;-) sorry,nedalo se oddolat <3

  • allena89
    allena89 | 9. 6. 2014 13:37

    Výborné!!! Neměla jsem mléko, tak jsem ho nahradila vodou a jedním vajíčkem. Pokládala jsem na půlku šunku a na druhou salám a sypala kmínem a sezamovým semínkem. Musím říct, že na druhý den jsou ještě lepší.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 6. 2011 19:39

    ...nejrychleji mizí ještě vlažné, druhý den už si jich nikdo moc nevšímá ;-) :-D ...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 6. 2011 12:19

    Já tomu říkám česnekové trojúhelníčky, těsto posypávám lněným semínkem, sezamovým nebo i slunečnicovým. Je to dobré čerstvé k vínu, studené už to není ono ;-) foto přiloženo

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 6. 2011 07:46

    Kristak - promiň, nevšimla jsem si dotazu. Ale Nnln psala správně - je to jen aby vzešlo droždí. Asi to neměším a dávám taky od oka... jinak autor receptu nejsem, jen autor fotky :-)

  • Kristalka | 4. 6. 2011 19:15

    jdu to péct, tak to dám podle oka :-)

  • nnln | 4. 6. 2011 14:38

    nejsem autor, ale je to jen na kvásek tak nejspíš jen 2 lžičky. ale prosíme o opravu :-)

  • Kristalka | 4. 6. 2011 14:11

    Mám dotaz, v receptu je uvedeno...cukr 2...takže nevím 2 čeho, tyhle slimáky už jsem pekla a nevím, jestli od té doby byl recept nějak upravován.

  • Tereza T
    Tereza T | 2. 3. 2011 17:39

    Opraveno, díky.

  • Q | 2. 3. 2011 09:57

    Děkuju, to je dost podstatný rozdíl, jestli 1 olej nebo 1 dl oleje :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 3. 2011 21:51

    Tak tohoto nedostatku jsem si nevšimla, já to poprvé pekla ještě "za stara" a pak už jsem měla recept uložený u sebe v PC a to že tady chybí množství ingrediencí..... Já mám psáno 100 ml oleje a 150 g másla.......

  • Q | 1. 3. 2011 15:04

    Můžete upřesnit množství oleje, je uvedeno 1 rostlinný olej, to je 1 litr? Nebo 1 láhev? Jsou i láhve 0,7 l. A máslo do náplně - množství není uvedené, vůbec neodhadnu, kolik asi mám použít.

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 3. 2011 14:12

    Zdeni - přesně - celou roládu přenesu na plech, šmik-šmik udělám střihy, potřu vajíčkem, peču. Když nedostřihnu až dolů, nic tak hrozného se neděje - při pečení se troúhelníky jakoby rozchlípnou od sebe a nespečou. Po upečení nechám vychladnout a rozlámu podle těch střihů na mísu to, co se zrovna sní - co se nechá třeba do zítra, necham v celku, neokorává to. Ale ono to "do zítra" většinou nevydrží :-) :-) :-). Jak to dopadne - vidíš na výsledné fotce. U nás velmi oblíbené a velmi jedlé i mezi známými (viz moje komentáře níže - vloni v létě).

  • Zdena z JM | 1. 3. 2011 11:43

    Simčo, ty nastříhané trojúhelníky necháš takto u sebe a dělíš od sebe až po upečení ?Nespeče se to?

  • Romana Jiroušková | 23. 9. 2010 11:02

    Pekla jsem je již dvakrát, pokaždé sklidili úspěch. Kromě česnekového másla, ještě před rolováním, pokladu šunkou, nebo plátkovým sýrem. Zkoušela jsem i plátky hermelínu, také dobré, ale vytéká.

  • Simča Sládková | 28. 6. 2010 20:30

    Jo jo, pokladla jsem šunkou před rolováním :-). Pak česnekové pomazání a pak srolovat... MŇAM!!!!!!! Dnes jsem byla na zkoušce sboru, kam jsem toho včera donesla haldu a přinesla jsem namnožený recept. Měla jsem to vytisknuté 10 x a bylo to málo :-).

  • zdenka supolova | 27. 6. 2010 21:51

    A když pokladete salámem nebo slaninou a sýrem před rolováním pak je to mana nebeská.Ale i bez náplně jsou výborní-ti slimáci.

  • Simča Sládková | 27. 6. 2010 20:40

    Jedinečné, úžasné, fantastické!!!!! Doma jsem to překřtili na "dračí zuby" a pekla jsem to dnes na takové posezení s přáteli. Upekla jsem to ze 2 kilo mouky a JE TO PRYČ!!! Malou vychytávku: dílky na plechu jsem stříhala nůžkami (rolády jsem položila na plech a zvrchu drženými nůžkami jsem dělala střihy). Při použití nůžek se nevymáčkne náplň z roládky... Před pečením jsem nechala na plechu 10 minut dokynout, pak jsem pekla na 200°C asi 25 minut.

  • Hela - | 24. 5. 2007 18:07

    Vynikající, dávám 1. Nekrájela jsem šikmo, ale kolečka jsem krájela nití jako knedlík, pak se nesplácnou jako při použití nože. Koneček těsta jsem vždy založila dospod, aby se roládka nerozmotávala. Po upečení jsem ochutnala, ale nebylo to moc výrazné (asi teď na jaře už nemá česnek ty grády). Tak jsem rozpustila ještě trochu másla a prolisovala do něj další česnek a tím jsem potřela horké upečené pečivo. No, k nám upíři určitě nepříjdou!

  • Marketa | 16. 4. 2007 17:58

    Presne tak, zaroluje se jako rolada a pak nakraji nasikmo. Nedelejte ty trojuhelniky ostre, jinak se maji tendenci pri peceni rozevirat. a mate pravdu, meli by to byt sneci, ale mam manzela slovaka a ve slovenstine je snek slimak, proto tomu rikame takhle.

  • Ivana Přikrylová | 16. 4. 2007 16:53

    Takže pokud se těsto roluje, tak by v názvu spíš mělo být šneci a ne slimáci (kteří nemají ulitu).

  • Jitka B. | 16. 4. 2007 12:49

    Nejsem autor, ale dělám něco podobného, takže ano, zaroluje se jako roláda. Vložila jsem velmi podobný recept pod názvem Kynuté koláče bez kynutí, to jde nasladko i s velmi podobnou česnekovou náplní (přidávám ještě vejce a koření, třeba vegetu). Tím, že těsto nekyne, se ušetří čas.

  • Gábina Houšková | 16. 4. 2007 11:01

    Chápu to dobře, že se to zaroluje jako roláda?

  • Zdenka Korábová | 16. 4. 2007 09:58

    výborný nápad, vyzkouším a už mě napadá celá řada dalších slaných náplní - rybí, picová, s uzeným , zeleninová , sýrovo tvarohová atd atd. dalo by se prokombinovat celé pohoštění- zkusím včetně sladkých náplní

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Africké kari

Africké kari

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Šumajstr

Šumajstr

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

33
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
29
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Česnekové výhonky s vejci - smaženice
Česnekové výhonky s vejci - smaženice
Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s…
  • Recepty.cz
  • Česnekoví slimáci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact