Celerová pomazánka se sýrem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks celer
    • 1
      ks mrkev
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 2
      stroužek česnek
    • kari
    • 100
      g majonéza
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistěný celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majolenky, aby nezhnědl. Přidáme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme, přidáme koření kari a prolisovaný česnek. Promícháme, necháme proležet a mažeme na tmavý chléb nebo topinky. Zdobíme plátky vajec nebo plátky rajčat či paprik.

Komentáře k receptu

  • Lea
    Lea |

    25. 3. 2014 17:15

    veeelmi dobrá!

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    5. 4. 2009 19:05

    Moc dobrá pomazánka.Já si část odebírám ještě před přidáním česneku,protože to můj žlučník nemá rád.Řekla bych,že komentáře se v tomto receptu,narozdíl od jiných jsou vcelku k věci.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    5. 4. 2009 14:38

    Lado, ale tady jsou komentáře k receptu - jak to každý dělá, nebo má rád - takže si pak můžu vybrat variantu, jaká se mi líbí. Naopak někdy z těch variant vyleze skvělá kombinace

  • Lada Javorkova
    Lada Javorkova |

    4. 4. 2009 22:18

    Komentar k receptu by mel byt k tomu danemu receptu, nemyslite? Proc tu lide hodnoti ci posuzuji to co jeste ani nevyzkouseli, a nebo pisou vlastni verzi receptu?Vyborna pomazanka. Dekuji za recept. Velmi se mi libi ze vsechny ingredience maji urcene mnozstvi v tomto receptu.

  • Monika trejbalova
    Monika trejbalova |

    29. 1. 2008 12:47

    Děkuji za recept je to super pomazánka

  • Roman Vlček
    Roman Vlček |

    21. 12. 2007 15:49

    uvidime vyzkoušime

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    16. 11. 2007 18:14

    Šárko, já nemyslím, já vím. Je to prostě super. Dělám tuhle pomazánku již dlouho - nemá chybu. Stačí syrový celer, tvrdý sýr a určitě česnek. Promíchám s bílým jogurtem, majolkou či tatarkou. Můžete si vybrat v určitém poměru nebo dle chuti. Chce to jen vyzkoušet. S topinkou či vekou se jen olíznete.

  • Šárka Papírníková
    Šárka Papírníková |

    7. 11. 2007 12:18

    Myslím že to bude výborné

  • ddd
    ddd |

    11. 10. 2007 19:41

    Tahle pomzánka je uplně výýborná..díky za recpt ;)

  • Helena
    Helena |

    11. 5. 2007 19:39

    Tato pomazánka je výborná, hlavně druhý den, když se trochu uleží. Nedala jsem tam ani sýr a vůbec to nevadilo, naopak. Doporučuji vyzkoušet.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    21. 12. 2006 09:56

    Anonyme, pokud držíš dietu, tak zakysanku a jogurt - budiž. Ale chuťově se to pozná, pro mě zase tahle kombinace je nepřijatelná. Pro nás by to bylo příliš zdravé....

  • Anonym
    Anonym |

    21. 12. 2006 02:39

    Nojo, pravda, zase jedna Majolenková. Majonéza vj akékoliv podobě mi do domu vůbec nesmí. Zakysaná smetana v kombinaci s bíluým jogurtem ji plně nahradí. Kombinace celer-petržel-mrkev-strouhaný tvrdý sýr-zakysaná smetana-citronová šťáva (samozřejmě bez česneku) na chlebíčkovou veku vůbec není špatná.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    20. 12. 2006 17:13

    chutná a dala jsem trochu taveného sýra a tatarku místo majolenky...

  • alex
    alex |

    6. 12. 2006 11:09

    určitě je to skvělé pro dietáře,dávám pouze tvaroh,celer,trochu soli, namažu na tmavou na večku pokrájenou bagetu a pokud mám čerstvý křen špetkou nastrouhaného to posypu.ňamká celá rodinka.

  • JarkaK
    JarkaK |

    1. 3. 2006 14:39

    Delam neco podobneho: nastrouhany celer, trosku oleje (aby to nepilo moc majonezy] majonezu, sul a citronovou stavu, nekdy kdyz mam pridam jablicko.mazu na BILE pecivo a zdobim vajickem natvrdo.V teto kombinaci to ji i zaryti odpurci celeru.Serviruju se slovy "zerte visi Vam parohy"

  • Jnadan
    Jnadan |

    3. 12. 2005 18:36

    Nazdarek. tady se vubec nemusi pouzivat majilenka. Pokapat citronem a potom spijit s tavenym syrem a pokracovat v tvem receptu. Zkus to a je to jeste vice chytnejsi a lehci. A solit si taky kazdy muze podle chuti. Sul vutahuje tekutinu se zeleniny a pak je pomazamnka "mokra"a druhy den plave ve sve vl. stave se soli.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 6. 2005 11:14

    Dobré - chutné