• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čatní z červených blum
Napište svůj komentář k receptu

Čatní z červených blum

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 800
      g bluma
    • 400
      g cukr
    • 6
      česnek stroužků
    • 6
      ks chilli papričky
    • 5
      ks hřebíček
    • 5
      nové koření zrnek
    • 1
      ks skořice
    • 0,50
      l ocet
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička sůl
    • sušené fíky

Postup přípravy receptu

1
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce

RADA: Jedlé dárky, které udělají radost

2
Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody

RADA: Jak snadno a rychle oloupat česnek

3
Přivedeme do varu a potom necháme asi 15 minut zvolna probublávat, dokud blumy nezměknou
4
Sušené fíky namočíme do vody asi na 20 minut
5
Měkké je přes síto propasírujeme do hrnce
6
Ochutíme octem, cukrem, solí a přivedeme do varu
7
Při mírné teplotě vaříme asi půl hodiny, dokud se směs nezredukuje na patřičné množství a hustotu
8
Sejmeme z plotýnky a vložíme jemně roztlučené koření, hřebíček, skořici, nové koření a kmín, promícháme
9
Teplé plníme do sklenic, uzavřeme je víčky a obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
10
Používá se jako výborný doplněk jídla a vhodně doplní i masové nebo kuřecí mísy, sýrové a zeleninové saláty.

RADA: Jednoduché a skvělé omáčky k masu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Knedlíky s blumami

Knedlíky s blumami

Voňavý blumový džem

Voňavý blumový džem

Italský vláčný koláč s blumami

Italský vláčný koláč s blumami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Zavařování & nakládání Kompoty Jedlé dárky Chutney - čatní
Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Zavařování Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bluma Česnek Chilli papričky Cukr Drcený kmín Hřebíček Nové koření Ocet Skořice Sůl Sušené fíky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Čalamáda II.
Čalamáda II.
Čalamáda na špagety
Čalamáda na špagety
ČALAMÁDA s houbami
ČALAMÁDA s houbami
Čebureky
Čebureky
Čebureky II.
Čebureky II.
Čedarové muffiny
Čedarové muffiny
  • Recepty.cz
  • Čatní z červených blum
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact