Caprese z červené řepy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks červená řepa (velikostí asi jako pěst)
    • 2
      snítka rozmarýn nebo tymián, cca
    • 6
      stroužek česnek cca
    • sůl
    • 150
      g mozzarella tence krájená, cca
    • bazalka
    • balzamikový ocet nebo balzamiková redukce - dle chuti
    • olivový olej nebo rostlinný, například Lukana na saláty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na talíři prokládáme plátky mozzarelly. Poté dozdobíme tenoučkými plátky plátky česneku, nasekanou bazalkou (nebo lístky tymiánu), lehce zakápneme olejem a dle chuti balzamikovým octem či redukcí.

Komentáře k receptu

  • šiška
    šiška |

    2. 1. 2017 17:11

    skvělé :-* :-*

  • Iva Maršálková
    Iva Maršálková |

    9. 11. 2016 13:17

    Dávám 1, je to super fresh food. Řepu kupuji také hotovou zavakuovanou. Doba přípravy je tak minimální.

  • Lucie
    Lucie |

    10. 10. 2016 07:40

    Řepu kupuji už loupanou vařenou a dělám si z ní tuhle dobrotu <3 dost často.