Caesar salát s krutony

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plátek anglická slanina
    • 2
      lžíce sýr
    • 0,5
      ks římský salát
  • Krutony
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks bílá veka 1 cm silné
  • Dresink
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce majonéza
    • 1
      lžíce parmazán
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžička sardelová pasta
    • bílý vinný ocet 1-1/2 lžičky
    • 1
      stroužek česnek rozestřený
    • pepř mletý 1/4 lžičky - rozetřený
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krajíčky veky potřeme olejem. Nakrájíme na 1 cm čtverečky - rozložíme na pečící plech a pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatova. Necháme vychladnout.
2
Dresink: v misce rozšleháme olej, majolku, sýr, ocet, hořčici, sardelovou pastu, česnek, pepř a Worcestershire omáčku. Na pánvičce opečeme anglickou slaninu do křupava (asi 4 minuty). Necháme vychladnout, potom rozdrobíme. Salát natrháme na kousky, přidáme slaninu, parmazán, krutony a dresink - vše dobře promícháme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Slavoj01
    Slavoj01 |

    6. 6. 2014 12:45

    Dresink je skvely.

  • chvajda
    chvajda |

    25. 5. 2013 08:53

    :-* absolutně nejlepší recept na Caesar zálivku, který jsem kdy vyzkoušela....k tomuto receptu se budu ráda vracet... děkuji! :-*

  • Eva
    Eva |

    7. 1. 2013 12:13

    A tady v tom receptu snad Římský salát a parmezán není ? Nikdo tu o hotovém kupovaném dresinku nemluví, přijde mi že reagujete na úplně jiný recept

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 6. 2012 19:13

    Sic ne pravý Caesar, ale moc chutná zálivka, dělali jsme ji dvojnásobné dávce :)

  • Ghost.chef
    Ghost.chef |

    28. 7. 2011 16:10

    Salat hodne dobry, hlavne dresink presne podle receptu se povedl (akorat to nechce prehanet s dijonkou horcici). Veka na krutony nahrazena svetlym toastovym chlebem. I kdyz se nejedna o pravy Caesar salat tak hodnotim kladne.

  • gekko
    gekko |

    10. 6. 2011 19:25

    Co to ma jako spolecnyho s Caesar salatem. Nafackovat autorovi!! :-S :-S :-S :-$ :-$ :-$

  • Honza
    Honza |

    26. 9. 2007 21:46

    No, Caesar salad pochází z Tijuany v Mexiku od kuchaře Caesara Cardiniho :) Na výrobu originálního dresingu se používá mimo jiné například 1 minutu vařené vejce, česnekový olej, citronová šťáva a vůbec se nepoužívají ančovičky. Originální recept se dá najít na internetu - ale asi jen v angličtině.Do caesaru jsem se zamiloval, když jesm žil v Austrálii. Tam to byl docela oblíbený salát. Prodávaly se i dresingy od několika výrobců. V čechách jsem na opravdu dobrý ještě nenarazil, tak nezbývá nic, než jen domácí výroba. :)

  • Cosma
    Cosma |

    8. 8. 2007 10:35

    Pokud si ten salát nakombinujete podle své chuti a s hotovým dresinkem, tak je určitě vynikající, ale není to Ceaser. Ten se právě vyznačuje použitým římským salátem, ale hlavně dresinkem s parmazánem. A asi jsem docela zmlsaná, hotové dresinky mi nechutnají. Je v nich cítit umělé sladidlo a konzervanty. Určitě je lepší si udělat jednoduchý sladkokyselý dresink s trochou oleje.

  • Vlasta Korytářová
    Vlasta Korytářová |

    16. 1. 2007 15:23

    Italký dresing od Hellmans nema chybu! Amici davaji na salat jeste ancovicky, ty ovsem doporucuji nemichat do salatu.

  • ivča
    ivča |

    25. 6. 2006 13:49

    Italskej je fakt vynikající, dneska jsme ho prubli :) Jinak já dávám slaninu, kuř. maso, krutony, římskej salát, ledovej salát, rajčata, ředkvičky a parmazán :) A sůl a pepř., samozřejmě ;) Ale ingredience nemíchám, dávám jednu po druhý...

  • Magda
    Magda |

    5. 6. 2006 19:23

    To je bezva myšlenka, ale ač to tak nezní, Caeser salát pochází z USA a s Italií nemá nic společného.

  • klara MARSIKOVA
    klara MARSIKOVA |

    25. 4. 2006 20:00

    vypada to dobře ale spatne se stoho muze udelat

  • Julie Kerestes
    Julie Kerestes |

    22. 6. 2005 14:03

    je to super, když si k tomu ugrilujete kuřecí prsíčka, a namísto zložitého dresinku použijte radši Italskej od Hellmans