• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bylinková uzenářská směs
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková uzenářská směs

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 2
      plátek vepřová krkovice libovější, bez kosti (nebo plec), větší
    • 1
      ks špekáček kvalitní, ve vlastním střívku (nebo gothajský salám)
    • 0,50
      ks klobása dle vlastní chuti: moravská, papriková, šunková, uzená...
    • 50
      g anglická slanina nebo váhalova, moravská... cca
    • olej minimálně, jen na potření pánve
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý
    • posekané bylinky : tymián, rozmarýn, majoránka - dle chuti
    • 3
      ks cibule cca
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme a opepříme. Uzeninu pokrájíme na kostky, kolečka nebo půlkolečka. Cibuli pokrájíme na klínky. Česnek pokrájíme na plátky nebo ho hrubě nasekáme. Vše dáme do mísy, dochutíme čerstvými nasekanými bylinkami dle chuti, promícháme, zaklopíme a necháme alespoň dvě hodiny proležet (klidně i do druhého dne). Pánev vytřeme troškou oleje, necháme jí rozpálit a pak do ní nasypeme uzenářskou směs, kterou za občasného promíchání smažíme dozlatova a do změknutí masa. Solíme podle toho, jak je uzenina slaná nebo místo soli můžeme použít sojovou či worcestrovou omáčku. Někdy se solit ani nemusí...
2
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem nebo tousty a případně i sklenicí chlazeného piva.
3
Pokud budeme chtít dělat uzenářskou směs pro větší množství strávníků, můžeme vše nasypat do pekáčku, podlít černým desetistupňovým pivem a péct na 190 stupňů za občasného promíchání dozlatova, bez přiklopení.
4
Pokud dáme směs na grilovací tácek, je možné ji připravit i na grilu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzenářská směs s hráškem

Uzenářská směs s hráškem

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Jednoduchá uzenářská sekaná

Jednoduchá uzenářská sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek Anděl | 16. 5. 2016 14:55

    Bylo to ok, směs připomínala hodně špíz sundaný z jehlice, ale o dost jednoduší a rychlejší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Grilování Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Klobása Olej Pepř mletý Posekané bylinky Špekáček Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Makový závin III.

Makový závin III.

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
12
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Bylinková pomazánka
Bylinková pomazánka
Bylinková prsa v šunce
Bylinková prsa v šunce
Bylinková salsa
Bylinková salsa
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková žebírka na pivu
Bylinková žebírka na pivu
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
  • Recepty.cz
  • Bylinková uzenářská směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact