• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bulgur al dente, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Bulgur al dente, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bulgur al dente, základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g bulgur hrubý, semolinové kroupy
    • 660
      ml voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Namočit bulgur na 18-22 hodin do sklenice 0,5 l se šroubovacím víčkem, zvětší objem 2,5-3x. Semolinové kroupy potřebují delší namočení, po 8-10 hodinách 1x vyprat, vyměnit vodu. Vyprat 1-2x před vařením. Ohřát bulgur ze studené vody 660 ml (5,5 ml / g) do varu mírným ohřevem. Osolit na začátku varu, vařit mírným ohřevem 20 minut, protřásat hrnec nebo míchat. Uvařený bulgur scedit, slít vodu, nechat odstát 20 minut. Lze omastit.
2
Poznámka autora receptu: Nutné dostatečné namočení a vaření v nadbytku vody. Triticum durum znamená tvrdá pšenice. Znatelné při mletí i po uvaření. Dlouhodobé namočení je kvůli snížení obsahu kyseliny fytové a začátku sladování. Vaření ve vodě pod celou dobu je kvůli dostatečnému změknutí. Kriticky zhodnotil autorův žaludek. Uvařený bulgur lze kombinovat s luštěninami, rybou, krůtím, ořechy, hrozinkami apod. dle chuti jako jiné obiloviny, nebo pseudoobiloviny.
3
Poznámka 2: V oblasti Blízkého východu jsou druhy označení prodávaného bulguru čísly podle hrubosti: 1-jemná krupice, krupička, 2-hrubá krupice, 3-lámanka, 4-kroupy. Postup zalití vařicí vodou a nabobtnání je výhradně pro krupici, kuskus (jemný bulgur č. 1 a 2). Vaření 15 minut je pro namočenou lámanku č. 3. V čr prodávaný bulgur jsou kroupy (č. 4).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bulgur
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Máslo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

24
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
18
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
16
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
15
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Buchty trochu jinak
Buchty trochu jinak
Buchty z třeného těsta
Buchty z třeného těsta
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Bulgur s kuřecím masem
Bulgur s kuřecím masem
Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem
Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…
Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
  • Recepty.cz
  • Bulgur al dente, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact