• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Budapešťská pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Budapešťská pomazánka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 74
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Budapešťská pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • paprika - sladká
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí. Mažeme na pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Budapešťská výborná pomazánka

Budapešťská výborná pomazánka

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Veganská budapešťská pomazánka

Veganská budapešťská pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JAV13R | 29. 5. 2015 09:40

    Super...

  • Alena | 28. 3. 2013 15:42

    výborná - já přidávám ještě naloženou kapii

  • Janaso | 19. 9. 2011 15:57

    Dobré.

  • Eva1 | 14. 4. 2011 21:06

    Stará, dobrá klasika. Foto přikládám. :-P :-)

  • kaja | 9. 1. 2011 08:23

    Mě tady spíš překvapuje, že někteří Budapešťskou pomazánku dosud neznali. Lidi, kde jste žili, odkud jste spadli? O:-)

  • Jiří Vašica | 18. 12. 2010 17:02

    Já do pomazánky přidávám lžičku hořčice,to dostane pomazánka tu správnou chuť.Tak to dělala moje maminka <:-)

  • venyss venyss | 19. 5. 2009 10:12

    Tak jsem dnes udělala a musím říct,že je opravdu moc dobrá, sice jsem neměla cibulku,ale ten pocit křupání nahradila paprika, připomnělo mi to dětství,kdy jsem jedla tuto pomazánku ve školce...1.

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 19:12

    Výborná, ja ale smotanu nedávam, aby to nebolo velmi riedke, ani čerstvú papriku, ale ako koreninu dávam ešte kmín.Mne tam velmi pasuje. Ale tú papriku skúsim tiež.

  • Ivona Gaurová | 27. 9. 2008 11:18

    výborná jedla jsem ji poprvé a dělala taky poprvé a je to perfektní jednoduchý a levný recept.fakt super

  • Renata Petursson | 20. 3. 2008 21:43

    Nerikam,ze by byla chutove spatna,ale do budapestske pomazanky ma daleko.... Mne tedy prilis nenadchla,navic mi z toho spise vysla jakasi omacka....takze ji malinko dochutim podle sebe a zitra s bramborama na loupacku to bude vpohode...

  • leon tichy | 15. 12. 2007 10:11

    Výborné!!!

  • leon t | 15. 12. 2007 10:10

    vyborni

  • Petra | 2. 11. 2007 21:32

    Pokud jí někdo jí ve velkém, není špatné cibulku nahradit pažitkou nebo pórkem. Je to jemnější.

  • Petra | 29. 10. 2007 19:06

    Je dobrá, lehounká a hlavně jednoduchá.

  • Anonym | 5. 10. 2007 09:45

    Bez sterilovaných kapií to není ono !

  • mia | 30. 8. 2007 11:21

    tuhle dobrotu miluju s pečenými bramborami a nebo bramborami na loupačku..velmi mňamósní

  • šárka | 24. 8. 2007 14:06

    Také jsem vyzkoušela a díky této pomazánce jsem přišla pomazánkám "na chuť",teď už má dcera vyžaduje pomazánky pořád :o))

  • Anonym | 28. 6. 2007 13:19

    Já ji dělám takto - plnotučný tvaroh (je chutnější )ve vaničce(jemnější),místo másla a smetany dávám majolku dle chuti,na kostičky steril.papriku a ostatní dle receptu někdy i pažitku či jarní cibulku.Jen promíchat a na opečené tousty s trošičkou másla bezva.PS

  • Kateřina Candrová | 27. 6. 2007 16:42

    Velice chutná. Jedna z mála, které nemusím kupovat. Děkuji, dávám jedna.

  • Libuše Tesařová | 13. 4. 2007 21:38

    Já do pomazánky přidám ještě česnek,je to s ním vynikající.

  • george a. kalovsky | 9. 3. 2007 14:05

    vytecna jak od madaru tady v T,O,george.

  • Iveta Soralova | 25. 2. 2007 20:15

    Tady jsem si na ní vzpoměla a hned udělala(jako zázrakem byl doma tvaroh)byla fakt dobrá.Klasika jakoby "obyčejná",ale výborná.Doporučuji posypat na chlebu jarní cibulkou.Výborné!!!

  • denisa rozumova | 20. 1. 2007 13:56

    mam rada tvaroh tak proto me chutna budapestska pomazanka.

  • Ivana Rakovanová | 6. 1. 2007 20:20

    Já to dělám tak,že vezmu pomazánkové máslo,zavařené kapie(posekám)pepř a sůl.Je to taková rychlovka pro nečekanou návštěvu.

  • Bubu | 11. 10. 2006 18:31

    Originál receptu: jen tuční tvaroh, zakysaná smetana, paprika (nejdůležitější, musí být kvalitní!!), sůl, hodně cibulky.

  • Radka | 4. 10. 2006 22:09

    Nám chutná a nevadí,že je napsaná všude.Dělám jí často.Někdy do ní přidám i špetku pálivé papriky je to takové pikantnější.

  • Zuzana Vlachová | 21. 9. 2006 16:31

    moc dobrá děláme ji doma stejnou

  • Luděk | 18. 9. 2006 19:04

    Já dávám místo tvarohu termizovaný sýr Fenix, je to něco jako Lučina, ale podle mne je chutnější. To je potom chuťovka.

  • Maja | 16. 8. 2006 21:36

    Pravá budapešť se nedělá z tvarohu, ale bryndzy.

  • Jitka | 30. 5. 2006 12:23

    Já používám lučinu místo tvarohu -a pomazánka je výborná

  • Jana Tomčíková | 25. 4. 2006 21:43

    Dneska jsem pomazánku připravila, neměla jsem smetanu, takže jsem dala mléko a použila jsem čerstvou papriku, aby tam bylo víc vitamínů.Měla jsem trochu obavy, jestli ji nebudu jíst sama, ale zbytečně, dětem i manželovi pomazánka hodně chutnala.Jednoduchá, rychlá příprava,výborná chuť, hodnotím za 1.Díky za připomenutí "staré klasiky".

  • Marsí | 25. 4. 2006 13:59

    Jo co zmizely "lahůdky"( obchod) už to není ono...taky jsme ji kupovali. Mám ji moc ráda , někdy místo cibulky dám pažitku.Anonyme: tady se sdělují i poznatky a přiznám se, že když nevím co zrovna na svačinu, oběd a večeři ( když se vaří denně, chybí inspirace), tak juknu na tyhle stránky a vždy mi pomohou.Navíc..většinou se řídím při výběru komentářem.

  • Marie Němcová | 25. 4. 2006 11:51

    Jako dítě jsem jí milovala,kupovala jsem si jí balenou v takovém malém kelímku.Bohužel dnes se na tuto starou dobrou a jednoduchou klasiku zapomíná. Musím jí prostě udělat a už se na ní těším.

  • Jana | 24. 4. 2006 11:31

    Mám ráda recepty rychlé,nenáročné na suroviny a přípravu,ale nápadité.Tahle pomazánka je klasika,dobrá klasika,kterou zvládne každý.I začínající kuchtičky.Takže proč ji nezařadit? jinak pokud vám,milý anonyme,tyhle recepty nevyhovují,nemusíte je číst.

  • Kuchařka on-line | 23. 4. 2006 19:45

    Anonyme, ano v každé kuchařce... právě proto je i zde :-)

  • Anonym | 23. 4. 2006 19:41

    Prosím vás,proč jste tak nadšené z úplně obyčejného pokrmu,který je v každé kuchařce?Sem by se měly dávat snad recepty vyjímečné,neznámé,tradiční, třebapo babičkách,apod.

  • Jiří Mlčoch | 19. 4. 2006 08:47

    vcera jsme s pritelkyni udelali a dneska snidali a musim rict, ze to je mnamka:)dekuji za recept:)

  • Denisa Štičková | 19. 4. 2006 01:29

    Pomazánku dělám úplně stejně, a je výborná, ať už s čerstvou či sterilovanou paprikou!

  • Janička :o) | 15. 2. 2006 10:03

    Martina :Jestli to chceš mít kyselejší tak si kup kysanou :)

  • Martina | 5. 2. 2006 12:35

    Prosím napište někdo,co za smetanu, kysanou???

  • Jitka Šubrtová | 18. 1. 2006 10:41

    Pomazánka je velice dobrá, ale místo čerstvé papriky jsem dala sterilovanou.Vynikající.

  • brnacka | 8. 1. 2006 13:38

    opravdu velice dobre

  • Katka Dratvova | 13. 10. 2005 16:06

    Dík za rady je moc dobrá pa pa

  • Clea | 29. 9. 2005 14:41

    Fakt výborný recept, a nejlepší je to se sterilizovanou paprikou. Mňam :-)

  • Anna | 8. 9. 2005 15:41

    Je opravdu výborná.Taky jsem ji zkoušela dělat ze sterilované papriky a nemělo to chybu.

  • Priserka | 8. 7. 2005 15:20

    Je opravdu dobra...

  • Hanka | 26. 3. 2005 08:54

    Je to opravdu super zkoušela jsem to ä není co dodat!!opravdu díky:-)

  • Dana | 10. 1. 2005 14:16

    Zkuste udělat stejně, ale místo zeleninové papriky dejte papriku sterilovanou nasekanou najemno. Je to super.

  • Mirek Dvořák | 14. 12. 2004 16:03

    Místo másla dávám Floru, plně nahradí máslo

  • filípek | 1. 9. 2004 19:25

    Nemám co dodat dělal sem to samé ale bez másla - nebylo to ono.Díky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Máslo Měkký tvaroh Paprika - sladká Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Muzikant Felix Slováček ml. (42): První sen o zesnulé ségře Aničce (†29)!

Muzikant Felix Slováček ml. (42): První sen o zesnulé ségře Aničce (†29)!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Bůčkový holandský řízek
Bůčkový holandský řízek
Budapešť
Budapešť
Budapešťanda
Budapešťanda
Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Budapešťská výborná pomazánka
Budapešťská výborná pomazánka
Budapešťské kuře
Budapešťské kuře
  • Recepty.cz
  • Budapešťská pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact