• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buchta s povidly a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Buchta s povidly a tvarohem

autor: markitka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta s povidly a tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • náplň
    • 1
      kelímek povidla (220g)
    • 2
      kelímek měkký tvaroh (2-3 balení)
    • 4
      dl mléko
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
S moukou smícháme kypřící prášek, přidáme cukr, tuk a vejce a vypracujeme drobenkové těsto, 2/3 nasypeme na vymazaný plech a přitlačíme. Natřeme zředěnými povidly (povidla mám ráda, dávám dost - kelímek 220 g) a tvarohovou náplní - tvarohy smícháme s mlékem, cukry a žloutky, do tvarohové směsi lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec posypeme zbytkem drobenky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 3/4 až hodinu (záleží na troubě). Lepší je nechat uležet do druhého dne, protože se trochu drobí.Inspirovala jsem se zde uvedeným Žmolenkovým koláčem, který jsem trochu pozměnila.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Dvorská | 14. 11. 2010 08:38

    vidím zde jen návod na náplň,kde jsou najdu kolik mouky atd....

  • Dana K. | 26. 9. 2010 19:30

    Pekla jsem včera a musím říct, že je výborná a vůbec se nedrolila. Myslím, že jsem ji nedělala naposledy. Vřele doporučuji.

  • Ivana Samcová | 31. 7. 2010 16:03

    Výborný koláč. Dala jsem sklenici povidel (0,7 l)a je to pro mne tak akorát. Jen příště dám do náplně trochu méně cukru (nebo použiji ne tak sladký tvaroh, teď jsem dala maskar). Měla jsem strach, že je náplň moc řídká a pro jistotu jsem přidala vanilkový pudink v prášku. Jednoduchá příprava a velmi dobrá buchta. Ráda zopakuji.

  • Monika2 | 19. 9. 2007 14:58

    Já jsem se inspirovala podobně jsko markitka zase tak, že místo povidel dávám makovou náplň, trochu řidší. Teď to zkusím asi půl s povidly a půl s mákem, máme rádi obojí.

  • Petra Bukovská | 18. 9. 2007 20:25

    Právě jsem dopekla, voní nádherně a chutná, mňam. Příště zkusím přidat i čerstvé švestky nebo ještě víc povidel. Dávám za 1.

  • Marcela Burešová | 18. 9. 2007 11:44

    Dělám často. Poloviční dávku do dortové formy. Povidla ale ředím rumem :-) a přidávám trošku skořice. Vždy dávám na poloviční dávku tak 300 g povidel!! Moooc dobrý. Druhý den, když se rozleží, tak ještě lepší.

  • Alena H. | 15. 1. 2007 11:04

    Buchtu jsem upekla v sobotu, byla vynikající, mohu doporučit. A ani se moc nedrobila.

  • Hana Rožníčková | 8. 1. 2007 17:38

    Markitko, díky za odpověď, určitě někdy zkusím.

  • markitka | 8. 1. 2007 17:10

    obě nádivky natřít po celé ploše - nejprve povidla a na ně tvaroh

  • Hana Rožníčková | 8. 1. 2007 12:58

    Recept vypadá zajímavě i já mám ráda kombinaci povidla-tvaroh. Jeden dotaz - natřít povidly po celé ploše a na to tvaroh, nebo napůl povidla a na druhou půlku tvaroh??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Domácí granola
Domácí granola
22
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
19
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky
18
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
15
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Buchta s povidly a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact