• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Broskvový / Meruňkový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový / Meruňkový sirup

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 68
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg broskve hodně zralé, vypeckované
    • 1
      kg meruňky hodně zralé, vypeckované
    • 1
      kg cukr krupice
    • 500
      ml voda
    • 2
      ks citron nebo kyselinu citronovou dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na sirup použijeme buď jeden kilogram meruněk nebo jeden kilogram broskví. Ovoce vybíráme hodně zralé až měkké, nikoliv však nahnilé. Ovoce pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme polovinu cukru a necháme cca 30 minut odpočívat (pustit šťávu).
2
Pak přilijeme vodu a vše vaříme na mírném ohni do úplného změknutí. Ovoce po uvaření rozmixujeme dohladka, přecedíme (propasírujeme) přes jemný cedník a dáme opět do hrnce, kam přidáme druhou polovinu cukru a scezenou šťávu z citrónů.
3
Dle vlastního uvážení můžeme místo citrónů použít kyselinu citronovou. Jestliže jsme se rozhodli pro broskvový sirup, doporučuji okyselit o něco více, jelikož broskve nejsou tak chuťově výrazné jako meruňky.
4
Po přidání cukru a citronové šťávy (kyseliny) zahříváme sirup na cca 80, maximálně 90 stupňů (aby nezačal sirup želírovat) a za stálého míchání necháme cukr zcela rozpustit.
5
Pak horkým sirupem naplníme čisté a suché sklenice, vše uzavřeme čistými víčky a dáme sterilovat na 80 stupňů na 15 minut.
6
Hotové sirupy uložíme v temnu a suchu (sklep, komora), odebíráme dle potřeby, ředíme vodou či sodovkou, přidáváme do čaje místo cukru či medu nebo používáme například jako přeliv na zmrzliny, palačinky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový dort

Broskvový dort

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Děkujemezarecepty | 11. 7. 2017 23:08

    Děkujeme za perfektní recept a nenechme se rozhodit chorou borůvkou :D

  • Edita Kabátová | 28. 2. 2017 12:27

    Tento recept můžu všem kdo mají nadbytky meruněk jen a jen doporučit.Děláme jej každým rokem,a to několik litrů,aby vydržel co nejdéle,nejlépe do dalších meruněk.Používáme ho jak k pití tak i do ledových tříští nebo vodových ale i smetanových a tvarohových zmrzlin.Je perfektní.

  • Lešková | 20. 7. 2016 21:21

    Ze šťávy ze sirupu se u nás rázem stal prudce návykový nápoj. Navíc jsem zjískala do svých receptů další návod na spotřebování přezrálých plodů. Marmelády a dření už mám dostatek a je mi líto jich nechat ležet pod stromy.

  • Diana | 13. 7. 2016 12:49

    Skvely recept!

  • borůvka | 11. 7. 2016 18:39

    já vím,že smoothie je smoothie a sirup je sirup !! nesnesu aby mně někdo poučoval a vychovával !!NEJSEM PĚTILETÁ !! pozn. Napsala jsem,že do dvou kil zralého ovoce bych jedno kilo cukru nedala!! a to,že místo toho abych udělala z ovoce sirup a s cukrem tak si raději udělám smoothie z čerstvého ovoce a bez cukru !! A NIKDY JSEM NENAPSALA NIC O TOM,ŽE SIRUP JE TO SAMÉ CO SMOOTHIE !!!Vy si klidně svoje dítko učte na ačkoliv dobré,ale nezdravé a sladké!!podle mně ovšem PŘESLAZENÉ sirupy !!a nezdravé!!proto ! já toto nikdy neudělám!! a budu pořád dělat vše jenom z čerstvého ovoce !! a bez cukru,pokud možno !! atd... A pro příště MNĚ NIKDY NESROVNÁVEJTE SE SVÝM PĚTILETÝM DÍTĚTEM !!! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Hanka | 11. 7. 2016 12:05

    Nelez už na sluníčko. Sirup bez cukru. Haha :-D

  • Katka Makovská | 9. 7. 2016 11:57

    Sirup je skvělý a sodastream teď opravdu nezahálí. Dávám velkou jedničku! Chutná plně po ovoci, je bez umělotin, náhradních sladidel, náhražek chuti a barev! Borůvko, smoothie a sirup není to samé, to ví už i můj pětiletý syn, který mi s vařením sirupu pomáhal. Sirup je koncentrát, který nám vydrží delší dobu a smothie se dělá na okamžitou konzumaci. Taky ho ráda a často dělám.

  • borůvka | 8. 7. 2016 14:22

    Já bych do dvou kilo uzrálého ovoce nikdy nebyla ochotná dát celé jedno kilo cukru !! protože doma dělám smoothie ze stejného ovoce, ale jen bez cukru !! a sladké je to dost !! ale pokud je ovoce kyselejší, tak přidám trochu kokosového cukru !! =-O =-O =-O

  • Vituš | 7. 7. 2016 19:48

    Je výborný a už po týdnu je polovina sirupu pryč, takže budu ještě přidělávat do zásoby, protože tohle je vážně dobrota. A bez chemie.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Ledový čaj
Nápoje Ostatní Nealkoholické Studené Zavařování a nakládání Pro děti Červen Červenec Srpen Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Citron Cukr krupice Meruňky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Košovská specialita

Košovská specialita

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Chléb

Chléb

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

29
Plněné papriky na Dalmátský způsob
Plněné papriky na…
27
Čevabčiči na chorvatský způsob
Čevabčiči na chorvatský…
27
Žampionové kotlety na rozmarýnu
Žampionové kotlety na…
25
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík)…
25
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvový dort
Broskvový dort
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový koláč
Broskvový koláč
  • Recepty.cz
  • Broskvový / Meruňkový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact