• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s lososem po italsku
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice zapečená s lososem po italsku

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice zapečená s lososem po italsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka
    • 600
      ml mléko
    • sůl
    • 250
      g těstoviny krátké - penne, fusilly
    • 300
      g brokolice rozebraná na větší růžičky
    • 100
      ml mascarpone nebo smetana ke šlehání
    • 8
      plátek sušená rajčata v oleji - nakrájené na kousky
    • kapary scezené a propláchnuté
    • 8
      ks ančovičky sardelové filátka - přepůlené
    • 10
      ks bazalka listy natrhané na kousky
    • 4
      ks losos čerstvé filety - zbavené kůže
    • 50
      g sýr čedar vyzrálý - nebo podobný sýr ostřejšího tvrdého sýra - nastrouhané najemno

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny. 4 minuty před koncem varu přidejte rozebranou brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Pak těstoviny s brokolicí sceďte. Máslo, mouku a mléko dejte do většího hrnce, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a prokolici, osolte a opepřete.
2
Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno zapékací misky o rozměrech přibližně 20x30x5 cm. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou. Zapékejte tak půl hodiny, až směs zezlátne. (Nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená brokolice s uzeným lososem

Zapečená brokolice s uzeným lososem

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Tischer | 28. 1. 2013 12:54

    Moc dobrej recept. Delala jsem presne podle receptu, i kdyz jsem nejdriv mela strach z tech jen 20 g mouky a 600 ml mleka, ale souhlasi, sice nevznikne uplne husta omacka, ale tim, ze se to pak zapece to vyjde akorat. Ancovicky jsem nakrajela na uplne maly kousicky, tak se ztratily, jen tomu daly tu spravnou rybi chut. U toho lososa je skoda, ze neni napsano kolik g, koupila jsem lososa v kuse, mel 300 g, a bylo to na mnozstvi nudli dost malo, 4ks je relativni pojem, musi se vyzkouset. Urcite budu delat znova, vsichni si pochutnali. Diky za recept. <:-)

  • nakola | 10. 4. 2011 16:35

    Bez ancovicek a kaparu, skvele:)

  • Gaviota
    Gaviota | 28. 10. 2010 06:52

    Tenhle recept je velmi dobře napsaný a mému milému gurmánovi i mě moc chutnal. Vynechala jsem ančovičky i kapari a místo Mascarpone přišel vhod kelímek kysané smetany. Gurmán si hladí břicho se slastným mmmmmmmm ještě teď. Dobrou chuť i Vám!

  • Mila Foglova | 7. 2. 2009 07:36

    tuze moc velka dobrota, vrele doporucuji, davam 1 a do oblibenych :)

  • Markéta | 10. 3. 2007 13:48

    Objevila jsem tady recept, který pravidelně dělám. Je z časopisu Apetit že? :o) Je to naprosto vynikající jídlo, sice trošku pracnější, ale moooc dobré. Dělávám z lososa a když není, tak klidně z tresky. Nenechejte se odradit dlouhým popisem, není to tak náročné.. :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Brokolice Hladká mouka Kapary Losos Mascarpone Máslo Mléko Sůl Sušená rajčata Sýr Čedar Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

27
Kremrole se šlehačkou
Kremrole se šlehačkou
19
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové…
18
Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Jehněčí na bylinkách a…
16
Křenová pomazánka na jednohubky
Křenová pomazánka na…
16
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krkovička na…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s lososem po italsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact