• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bratislavské rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Bratislavské rohlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bratislavské rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      kostka droždí rozmíchaná v trošce sladkého mléka
    • 1
      ks maková náplň
    • 1
      ks ořechová náplň
    • 2
      ks žloutek na potření

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo se žloutky, přidáme nevykynutý kvásek a nakonec mouku. Těsto na vále dobře vypracujeme, hned bez kynutí a uděláme 2 dlouhé válečky, které rozdělíme na 60 kousků. Zformujeme z nich kuličky, vložíme na plech, zlehka přikryjeme fólií a nakonec vložíme do chladna.
2
Ráno každou kuličku válečkem rozválíme na kolečko, naplníme ořechovou nebo makovou náplní (kterou zformujeme jako šišku), zkroutíme a vytvarujeme rohlíčky (ne zakulacené, ale rovné se zahnutými špičkami). Vložíme na plechy a po dobu kynutí 3 x potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme do zlatova.
3
Je to tradiční lahodný bratislavský zákusek, který se připravuje především na Vánoce. Do ořechové a makové náplně se nedává mléko (aby nekysla), ale voda. Zato se však sladí medem, dochucuje skořicí, navíc do makový náplně se přidává hřebíček a do ořechové trochu rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Dia rohlíčky s ořechy

Dia rohlíčky s ořechy

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana V. | 14. 12. 2007 01:41

    Kdysi dávno jsem tyhle rohlíčky pekla,všechno se dávalo studené,mléko z lednice,kynout v chladu,po naplnění rohlíčků zase kynout do chladu,předtím potřít vejcem,a když potření popraskalo,jak těsto přece trochu kynulo,pak teprve se peklo.Ale byla to neskutečná lahoda.

  • Žaneta | 13. 12. 2007 16:53

    Já znám bratislavské rohlíčky jako nekynuté, každopádně zkuste dát do makové náplně lžíci švestkových povidel nebo čokoládu, uvidíte, jaký to udělá rozdíl.

  • Airan | 23. 10. 2006 12:01

    Jaja a Teri, dekuji, myslela jsem si to:-)))

  • Tereza Jarčušková | 23. 10. 2006 06:59

    Bratislavské rohlíčky sú z kysnutého cesta : )))

  • jaja13 | 21. 10. 2006 20:18

    Podle slovenské kuchařky z roku 1987, kterou mám doma, jsou s kvasnicemi.

  • bramborka | 21. 10. 2006 13:57

    Výborné,byly hned pryč.Dávám za 1.

  • Airan | 21. 10. 2006 11:23

    Moc rada bych se zeptala autora tohoto receptu zda prave bratislavske rohlicky jsou bez kvasnic? Uz jsem je podle tohoto receptu delala, ale vedle na labuznika tvrdi jena pani ze Slovenska, ze prave nemaji byt kynute. Tak jak to teda je?

  • Jarka z Bratislavy. | 29. 9. 2005 22:43

    Rožteky pečieme pri teplote 170 -180 °C a je dôležité, aby na plechoch dobre nakysli. Popraskať môžu vtedy, ak do plnky dáme veľa tekutiny, radšej pridáme kúsok masla.Správnu hustu plnky zistíme praxou. Veľa úspechov!

  • Melánia Fialová | 27. 9. 2005 15:06

    Som rada, že sa tu objavil tento recept. Ale mám jednu otázku, ako piecť tieto rohlíčky, pri akej teplote ? Pretože mám skúsenosť, že popraskajú a nie sú pekné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Maková náplň Máslo Ořechová náplň Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

58
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka
39
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
34
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…
33
Mleté maso s řapíkatým celerem
Mleté maso s řapíkatým…
29
Tvarohové řezy sypané
Tvarohové řezy sypané

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Bratislavské rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact