• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se zeleninou

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • olivový olej
    • cibule
    • brambory
    • kuřecí maso
    • paprika
    • mrkev
    • pórek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa.
2
Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a poklaďte na tenké plátky nakrájenou cibuli (prozatím stačí půlka). Pak dejte vrstvu brambor - oloupané a nakrájené na cca 0,5cm plátky. Zakápněte olivovým olejem, posolte a popepřete.
3
Další vrstva se skládá z kousků vepřového/kuřecího/krůtího masa, kousků papriky a širších plátků mrkve. Následuje další vrstva brambor - opět zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete.
4
Následuje maso, paprika, mrkev, pórek a zbytek cibule. Plátky brambor vrchní vrstvy se můžou překrývat. Opět olivový olej, sůl a pepř. Přikryjte a dobře utěsněte alobalem a pečte tak 50 minut.
5
Pak sundejte alobal a nechte pod grilem dalších 15 minut, aby vrchní vrstva zkřupavěla.
6
Bohužel nemůžu říct, kolik čeho budete potřebovat - to záleží na velikosti vašeho pekáčku. Mně to vyšlo na 1 a půl papriky, menší pórek a cibule, 2 mrkve, 4 plátky krůtího masa a 8 velkých brambor.
7
Tohle není klasický recept na zapečené brambory. Většina jste asi zvyklá přidávat smetanu/mléko s rozmíchaným vajíčkem, když zapékáte brambory nebo těstoviny - tohle je ale verze s méně kaloriemi. Taky se nelekejte, že tam není tekutina, pokud dobře utěsníte alobalem, brambory se "uvaří". Při podávání vám to nebude držet pohromadě, ale chuťově je to výborné. Můžete to podávat buď jako přílohu nebo hlavní chod s domácí tatarkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kuřecí maso Mrkev Olivový olej Paprika Pepř mletý Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Friulské frico

Friulské frico

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

26
Kachní prsa s jablkovým sosem
Kachní prsa s jablkovým…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brampatáčky
Brampatáčky
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact