• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-zeleninový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-zeleninový guláš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-zeleninový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 30
      g máslo
    • 70
      g pórek
    • 50
      g červená paprika
    • 1
      lžička mletá sladká paprika plnější
    • 100
      g pikantní slanina - není nutná
    • 60
      g rajský protlak
    • 100
      g rajče
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 300
      g brambory oloupané
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      ml vývar cca

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu.
2
Po osmažení přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, mletou papriku a protlak, pak přisypeme brambory pokrájené na větší kusy, přilijeme vývar, osolíme a opepříme, případně přidáme bylinky dle vlastní chuti a dusíme do změknutí brambor, které poté rozšťoucháme na menší kousky (ne na kaši) a tím guláš zahustíme, poté přisypeme i drobně pokrájená, zralá, ale pevná rajčata a povaříme.
3
Po rozšťouchání brambor můžeme přilít vývar dle potřeby (požadované hustoty) a dle chuti ještě dosolit (lze použít i trochu sojové omáčky) a opepřit.
4
Podáváme nejlépe s chlebem a před podáváním můžeme dle chuti přidat i jemně nasekaný nebo nastrouhaný čerstvý zázvor nebo křen.
5
Guláš je dobré připravit třeba o dvě hodinky dříve a nechat chutě alespoň krátce proležet, tak jak to u gulášů bývá...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-kroupová baba

Bramborovo-kroupová baba

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-zelný salát

Bramborovo-zelný salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Bramborový
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Česnek Máslo Mletá sladká paprika Pepř mletý Pikantní slanina Pórek Rajče Rajský protlak Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Bramborovo-šunkové pusinky
Bramborovo-šunkové pusinky
Bramborovo-šunkový květák se sýrem
Bramborovo-šunkový květák se sýrem
Bramborovo-vepřové karbanátky s uzeným bůčkem
Bramborovo-vepřové karbanátky s uzeným…
Bramborovo-zelný salát
Bramborovo-zelný salát
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Bramborovo-žampionová polévka na dva…
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-zeleninový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact