• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Bramborové noky:
    • 800
      g vařené brambory ve slupce, oloupané
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g hrubá mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička sůl
  • Zelí:
    • 1
      sklenice kysané zelí - velké
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • cukr krupice dle chuti
    • 1
      lžička sůl
  • Krkovička:
    • 800
      g plátky krkovičky bez kosti
    • sůl
    • kmín nebo pepř
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek - rozetřený, není nutný

Postup přípravy receptu

1
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou cibuli. Pokud máme rádi česnek, potřeme ještě plátky česnekem. Podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme nejprve cca 35 minut zakrytou, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova. Během pečení podléváme dle potřeby a plátky alespoň jednou otočíme. Výpekem můžeme přelít bramborové noky.
2
*Zelí scedíme(neproplachujeme!), pokud je dlouhé tak pokrájíme a dáme na dozlatova osmaženou cibulku. Podlijeme troškou vody(0,5dl), osolíme a osladíme. Necháme pod poklicí dusit asi 10-15 minut. Ještě ochutnáme, případně přisladíme a podáváme. Pokud máme rádi zahuštěné zelí, můžeme hned na začátku dušení přidat nastrouhanou bramboru nebo zelí ke konci dušení zaprášíme lžičkou hladké mouky(někdo přidává i světlou jíšku).
3
*Oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce, zasypeme solamylem a moukou. Uhněteme středně tuhé těsto, které rozdělíme na díly, z těch vyválíme na pomoučněném stole válečky (zhruba tlusté jako palec) a ty rozkrájíme na stejně velké cca 1,5 - 2cm dílky. Ty ihned dáme do vroucí osolené vody, opatrně promícháme a od vyplavání jen krátce povaříme. Noky vyndáme cedníkem nebo je do cedníku slijeme. Podáváme ihned k dušenému zelí a krkovičce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

Slaninové flíčky s dušeným červeným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila Martínková | 8. 1. 2016 18:43

    Bramborové knedlíky se zelím a pečweným masem dělám téměř pravidelně kažeý měsíc. manžel ho zbožňuje a nrení to nic složitého. Knedlíky nebo nok, to je stejné a stejně dobré, pro mně nic složitého a přitom perfektní :-)

  • A.Lojzíčková | 9. 11. 2014 16:36

    Výborné od A až po Zet.Nedělní oběd podle jednoduchého postupu může uvařit i úplný kuchař-panic.Já jsem byla s receptem spokojená,všechno se mi povedlo a bylo to vynikající a moc děkuju.

  • Karel | 27. 1. 2014 11:11

    Jen drobná úprava: u nás ze zelí po uvaření vylisujeme všechnu šťávu. Suchým zelím prosypeme bramborové noky a přidáme několi lžic z výpeku. Naš děti tomuto jídlu říkají "bobky" a považují ho za sváteční.

  • David Čáp | 9. 2. 2013 21:04

    no těžký to nebylo ani pro mě a dokonce mě to bavilo a zabodoval jsem na celý čáře

  • KhMaky | 30. 9. 2012 18:54

    Výborné a celkem snadné

  • Esleranda
    Esleranda | 27. 7. 2012 20:40

    Já zkoušela jen ty noky, potřebovala jsem něco k omáčce a klasický br. knedlíky semnou moc nekamarádí ( vždy se mi rozvaří a uvnitř jsou syrové). Ale tohle bomba, šlo to krásně a noky byli výborný, na to že to moc nejim sem jich zpráskala celej talíř. :-D

  • Jana | 21. 4. 2012 20:14

    Je to tak, noky jsou pirma priloha, velice chutne a rychle uvarene. Dnes jsem naraazila na web s recepty na noky, inspirujte se na www.gnocchi-recepty.cz

  • Pája Venclová | 23. 2. 2012 20:44

    Postupovala jsem podle receptu a hrdě nosila na stůl. Vůbec to není těžké a jídlo na které chodíme v neděli k mamče už zvládnu sama.

  • Di | 9. 2. 2012 11:03

    Skvělá klasika! :-) U nás doma se od nepaměti házely uvařené knedlíky do toho dušeného zelí. Pak se to promíchalo a pokud možno nechalo odležet do druhého dne. Je to sice trochu obtížnější ohřát, ale chce to kastról s dobrým dnem a více vody v zelí. Nemá to chybu (alespoň podle mě) - doporučuji vyzkoušt.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Kmín Kysané zelí Olej Plátky krkovičky bez kosti Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Caesar salát

Caesar salát

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
12
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím…
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact