• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborová bašta - zapečená :-)
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová bašta - zapečená :-)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g vařené brambory
    • 250
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova... - plátky, cca
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce pažitka nebo petrželka
    • sůl a pepř dle chuti
    • 1
      stroužek česnek - rozetřený
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce máslo - rozpuštěné
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • tuk kulaté formy, průměr 18 cm

Postup přípravy receptu

1
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
2
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem, smetanou a česnekem. Přidáme nasekané bylinky, mouku, drobně pokrájenou zbylou slaninu a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směsí naplníme zapékací mísu vyloženou slaninou, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme asi 15 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.
3
Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo kompotem. Výborné i vychladlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená bašta

Zapečená bašta

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše se zelím

Zapečená bramborová kaše se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Růžičková | 13. 7. 2016 10:03

    Do kaše jsem dala víc česneku, malou konzervu hrášku a ještě něco málo slaniny. Výborný rychlý skorooběd byl doslova k sežrání :-P <3 !

  • Ema | 16. 11. 2015 17:14

    Do bramborove kase jsem pridala smetany o neco vic a navic trochu rozmarynovych listecku. Bylo to vyborne a navic jsem se velmi dobre zbavila starych varenych bramboru.

  • Diana | 12. 3. 2012 19:37

    Moc jsme si pochutnaly, bašta stačila akorát mě i dětem a do kaše jsem zamíchala dětskou šunku.

  • Markéta | 5. 12. 2011 14:14

    Slaninou jsem jen vyskládala mísu a do kaše dala šunku a trochu víc česneku a mlíka. Bylo to dobroučké a děti jedly jako o závod, tak děkuji za jednoduchý recept.

  • Jindra | 31. 7. 2011 22:17

    Docela mě to zlákalo, brambor jsem pár měla ze soboty a tak jsem baštu vyzkoušela. Smetanu jsem zaměnila s mlékem a možná jsem ho dala i trochu víc. Pekla jsem na střední teplotu jako buchty. Je to nezvyklé, ale moc dobré. Udělala jsem rajčatový salát s cibulí a pochutnali jsme si. Je to tak na dvě až tři porce, záleží na hladu ;-) :-) . Snad jsem někomu pomohla?.

  • Q | 31. 7. 2011 14:32

    Co se stane, když vynechám smetanu? Smetanu ke šlehání moc často nepoužívám, tak se mně nechce kupovat ji kvůli 2 lžícím. Jinak mě to móóóc láká, musím to zkusit.

  • steip | 31. 7. 2011 13:08

    na kolik stupnu pecete?

  • Fidla | 21. 7. 2011 20:43

    Použila jsem zbytek včerejších brambor, byla to mňamina :)

  • Amadeus | 26. 5. 2011 19:27

    upecene pekne dozlatova basta chutnala naramne dobre 8-)

  • Kubanka | 23. 5. 2011 18:13

    Perfektní recept, moc nám chutnalo O:-) :-)) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hrubá mouka Máslo Pažitka Smetana ke šlehání Sůl Tuk Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
13
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Bramborová (úková) omáčka
Bramborová (úková) omáčka
Bramborová / batátová krémová polévka s medvědím česnekem
Bramborová / batátová krémová polévka s…
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
  • Recepty.cz
  • Bramborová bašta - zapečená :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact