• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Božsky vínové maso
Napište svůj komentář k receptu

Božsky vínové maso

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božsky vínové maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks kuřecí maso kuřecí nebo krůtí prsa
    • 3
      dl červené víno
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky/kostičky a osolíme. Na rozpálený olej hodíme maso a mícháme ho, dokud nechytí bílou kůrku úplně všude (1-2 minuty). Potom ho jen zalejeme vínem tak, aby bylo alespoň trochu ponořené a mělo se v čem následujících 20-25 minut dusit. Zakryjeme a dusíme 20-25 minut.
2
Potom jen slijeme víno, ale !!! trošku tam necháme (asi tak štamprli). Přidáme máslo a znovu na minutku zakryjeme, aby se rozpustilo a udělalo s tou troškou vína úžasně jemnou omáčku. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Je super, když dáte na ozdobu na kraj trošku zeleninky (hrášek nebo kukuřice nebo mrkvička z konzervy).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ve vínové omáčce

Kuře ve vínové omáčce

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Vínové rohlíčky - cukroví

Vínové rohlíčky - cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Isabella2011
    Isabella2011 | 11. 6. 2012 17:13

    Přítel mě překvapil a udělal mi tuhle mńamku k obědu, je to úzasný a dokonalý recept :-) A já ho dnes na oplátku udělám u rodičů doma :-)

  • Milan Vítek | 15. 12. 2007 20:36

    Opravdu bezva. Avšak prvně jsem do zlatohněda osmahnul 1 cibuli a pak vložil maso a osmahnul. Ještě větší efekt získáme předchozím marinováním masa (mírně! soj.omáčky, olej, sůl, rozmarýn, maličko pepře). Příloha: těstoviny, brambory, pečivo. Původní recept je opravdu jednoduchý a solidní. Milda.

  • Dana | 29. 7. 2007 13:21

    Tak jsem to zkusila,ale znám o dost lepší rychlá jídla.Dávám tak 4.

  • brnak | 17. 3. 2007 12:55

    vynikajici recept...rychly,levny a hlavne chutny..

  • MACA | 23. 2. 2007 18:16

    Opravdu super OK OK

  • kuulmne | 16. 1. 2007 14:03

    Famozni, opravdu lehke, ale priklanim se k pridani mouky na konec k zahusteni.Diky

  • Patrick Schmitt | 23. 12. 2006 19:38

    Inu, tak jsem to dnes vyzkousel. Uplne bozske to mozna neni, to je lehce prehnane, ale je to velmi dobre jidlo a zejmena pro lidi, kterym se nechce moc varit, nebo kteri nemaji moc casu. Ja osobne patrim k tem, lidem, kteri maji radi velmi slozite recepty a kteri se ve vareni vyzivaji a se vsim se strasne pitlaji, ale takhle pred Vanocama taky nemam moc casu a na to, jak je tohle jidlo rychle udelane, tak je vysledek skutecne dobry. Jen musim podotknout, ze nejpozdeji po dvaceti minutach je veskere vino vyparene, takze se musi spis trosku vina pridat - nez se tam da nakonec to maslo - nez aby se neco z vina muselo odlit a taky jsem tam tesne pred koncem dal asi lzici mouky na zahusteni te "omacky", spise stavy. Je to lepsi. I tak je to za 1.

  • Patrick Schmitt | 22. 12. 2006 12:52

    Zitra tento recept vyzkousim. Jinak milovnikum kureciho na vine muzu taky doporucit zdejsi recept "Coq au vin II" To uz je sice trosku pracnejsi, ale stoji to urcite za to ;-)

  • * * | 8. 12. 2006 13:18

    Kulantně epesní pokrm pro opravdové gurmány, kterým přestalo chutnat jídlo z menzy. opravdu skvostné, vřele doporučujeme všem kuchtíkům...s pozdravem a přáním chutného dne přeje tým kuchařů z hlučína, jakožto Enrique, Juan a Bub

  • Mikulas Mihalic | 28. 11. 2006 18:30

    Fakt dobre, tak tento recept ma u mna 1*

  • Jaan Miki | 22. 10. 2006 14:27

    genialni,genialni,proste genialni!!a navic jednoduche!!proste jsem z toho nadseny!!neuveritelne chutne!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Kuřecí maso Máslo Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Zapečené filé

Zapečené filé

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

20
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
17
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…
13
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Strach Sedláčkové o partnera Töpfera: Robotická operace tepny!

Strach Sedláčkové o partnera Töpfera: Robotická operace tepny!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Božsky vínové maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact