• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Božské palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Božské palačinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božské palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Palačinky
    • mléko
    • hladká mouka
    • vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 1
      l mléko plnotučné
    • 200
      g cukr krystal
  • Na zdobení
    • lískové oříšky sekané,pražené, nebo mleté

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem, mícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme směs jen lehce probublávat, nepřikryté pokličkou. Občas promícháme. Asi po 1 hodině začne směs houstnout a krásně voní karamelem. Tu správnou hustoto poznáme tak, že na malý talířek kápneme trochu směsi, necháme vychladit a když je po vychlazení hustá, aby se dala namazat, je to ono. Směs necháme vychladnout do použitelné teploty a mažeme na palačinky, které po zatočení posypeme oříšky (ani šlehačka není marná). Karamelovou pomazánku můžeme uschovat v ledničce do příštího použití.
2
Já měla ze začátku k tomuto receptu velkou nedůvěru, ale jen do prvního vyzkoušení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božské košíčky nepečené

Božské košíčky nepečené

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Soňa | 9. 9. 2015 18:23

    :-D ty si najděte jinde :D

  • petr | 6. 4. 2014 08:18

    A ty palacinky udělám jak?

  • kubaair | 25. 8. 2013 19:11

    Recept vypadá zajímavě, ale pro mne jako laika je dost podstatná absence pracovního postupu pro výrobu palačinek, které se dle receptu nejspíš vykouzlí samy.

  • jaja 13 | 9. 7. 2009 19:36

    Vyzkoušejte "zapečené" palačinky. Pomalu je opeču jen z jedné strany (vrchní strana nesmí být vlhká). Pak je natřu z té opečené strany - jen na jedné polovině - dám ochucený tvaroh a na to lžíci marmelády(nesmí být až do kraje, protože by náplň při dalším smažení vytekla). Přehnu a dám na pánvičku opéct druhou stranu palačinek.

  • Markéta Jarošková | 7. 7. 2009 17:26

    Vyzkoušela jsem a jsem příjemně překvapená. Zezačátku jsem myslela, že se mi to nakonec nepovede, protože mi směs pořád ne a ne houstout, ale opravdu musíte počkat asi tu hodinu, než to houstnout začne. Je to jednoduché a velmi dobré, moc mi chutnalo. Můžete k tomu na palačinky namazat např. tvaroh, posypat grankem, apod., záleží, jak to máte rádi.

  • Alexandra Remišová | 27. 3. 2009 10:19

    Jejda, já zapomněla napsat, že po zalití mlékem přidáme zbylý cukr!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Lískové oříšky Mléko Mléko plnotučné Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

29
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Novinky ČT pro rok 2026: Vrací se Peče celá země! Kompletní přehled novinek

Novinky ČT pro rok 2026: Vrací se Peče celá země! Kompletní přehled novinek

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Božské palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact