• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bosáky s houbovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Bosáky s houbovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bosáky s houbovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg brambory 1.25 kg syrových a zbytek vařených
    • 300
      g hrubá mouka
    • sůl
  • Omáčka
    • 1
      ks cibule 1-2 ks
    • 10
      ks pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • tymián
    • 2
      hrst sušené houby předem namočené
    • 2
      dl hovězí vývar
    • 0,40
      dl smetana
    • hladká mouka
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. V
2
ytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě.
3
Houbová omáčka: na másle zpěníme cibuli, přidáme pepř, bobkový list, nové koření, tymián a houby.
4
Asi minutku dusíme a zalejeme vývarem.
5
Necháme chvíli provařit a zalejeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Dochutíme octem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova | 22. 10. 2009 07:02

    Dělala jsem z čerstvých hub a bez tymiánu.Byla jsem zvědavá na tu kombinaci chlupatých knedlíků a omáčky z hub.Výborné.Ani maso manželovi nescházelo,takže za 1 a díky za tip.

  • Eva Řezníčková | 16. 1. 2007 20:58

    Tedy to vám řeknu - dneska jsem to udělala a nemělo to chybu. A Zdence moc děkuji za ten nápad s chlupatýma knedlíkama - výborný!!!!!

  • zdenka Korábová | 10. 1. 2007 15:11

    No samozřejmě, naprostá bašta, díky za připomenutí starého receptu. A ještě zrychlení - ve všední den dělám chlupáče z pytliku brknedl dle návodu a přistrouhámna struhadle na jemno syrové brambory - asi dvě velké a je to vcukuletu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Hrubá mouka Nové koření Ocet Pepř mletý Smetana Sůl Sušené houby Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Výborné špízy

Výborné špízy

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
14
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Bosáky s houbovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact