• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bochánky z odpalovaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Bochánky z odpalovaného těsta

autor: PavlínaMašindová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bochánky z odpalovaného těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Na těsto
    • 150
      g hladká mouka musí být prosetá
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce lehce rozšleháme
    • 300
      ml studená voda
    • 125
      g máslo
  • Na náplň
    • 100
      g cukr
    • hladká mouka
    • mléko
    • želatinový ztužovač
    • 3
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Těstíčko:
2
Máslo a vodu se solí uvedeme v hrnci k varu, pak za stálého míchání vsypeme všechnu mouku a budeme míchat tak dlouho, dokud nebude těsto hladké a bude se odtahovat od stěn. Těsto necháme 10 minut chladnout a pak začneme vmíchávat rozšlehaná vejce. Míchejte tak dlouho, aby bylo krásně hladké, ale tak pevné, aby vytvářelo špičky. Těsto poprášíme moukou a dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.
3
Troubu předehřejte na 200 stupňů a vymazejte plech, který pokropte vodou, aby se v troubě vytvářela pára a těsto nadlehčila. Na plech vytvoříme bochánky asi 5 cm od sebe, aby se těsto mohlo roztáhnout a pečte asi 20 minut, dokud nevyběhnou a nebudou zlaté. Po upečení nařízněte bochánky, aby mohla uniknout pára, a nechte dojít v troubě.
4
Náplň:
5
Prošlehejte v hrnci cukr se žloutky, až bude směs hustá a krémovitá. Vmíchejte trochu hladké mouky a vlijte horké mléko a to celé vařte za stálého míchání asi 2 minuty. Do horkého krému vmícháme změkčenou želatinu a necháme vychladnout.
6
Bochánky rozpůlíme a můžeme plnit krémem nebo můžeme plnit zespodu cukrářským sáčkem.
7
Dobrou chuť. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy

Jablečné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tana | 1. 3. 2013 14:30

    a kolik minut michate vy kdy se vaři? :-[

  • Klára K. | 27. 9. 2012 17:27

    Veľmi pekne vypadajú ;-) ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Studená voda Sůl Vejce Želatinový ztužovač Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Bochánek, který se vždy povede
Bochánek, který se vždy povede
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Bochánky s nádivkou
Bochánky s nádivkou
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
  • Recepty.cz
  • Bochánky z odpalovaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact