• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bílé čokoládové dukátky
Napište svůj komentář k receptu

Bílé čokoládové dukátky

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílé čokoládové dukátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 160
      g hladká mouka
    • 90
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Krém
    • 75
      g máslo
    • 70
      g bílá čokoláda
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva
    • bílá čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk.
2
Zpracujeme těsto a dáme na hodinu (i déle) do ledničky odpočinout.
3
Potom rozválíme placku (2 mm), vykrajujeme malá kolečka (asi 4 cm) a v předehřáté troubě (150 °C) pečeme asi 7-10 minut.
4
Kolečka musí zůstat světlá. Vychladlá spojujeme krémem a povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.
5
Krém: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dáme vychladit na pokojovou teplotu. Cukr s máslem vymícháme na hladký krém, přidáme čokoládu, pomerančovou šťávu a citrónovou kůru a znova našleháme.
6
Poznámka: těsto je dost měkké, já ho z ledničky odebírám po částech a vyvaluji mezi mikrotény, jinak se lepí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka 37 | 14. 12. 2016 18:40

    Proč mi nejde přidat komentář?

  • Jitka 37 | 14. 12. 2016 18:33

    Markéto zhruba 30 ks po slepení, už si to nepamatuju přesně. Někdy se mi stává, že se mi část koleček nepovede, tak dělám těsto podruhé a pak to nakombinuji a mám jich víc. Letos je teda nedělám vůbec.

  • Markéta | 15. 11. 2016 19:43

    Letos bych chtěla také tyto dukátky vyzkoušet, proto by mě zajímalo, kolik jich z tohoto množství cca je? :-)

  • Jitka 37 | 13. 12. 2013 22:32

    Krém mi taky většinou zbude, ale není to u nás problém, sníme ho s dětmi s piškoty :-) (a to je už upravená dávka, v pův. receptu ho bylo ještě víc). Čokoládu na zdobení, těžko říct, kolik, já si kupuji vždy rovnou dvě tabulky a co zbyde, se opět sní. Letos nějak nestíhám, tak mám zatím upečená jen kolečka a krém a povrch budu dělat snad zítra. A jak dlouho cukroví vydrží, no podle toho jak bude chutnat :-)) . Ale v chladu (já mám ve verandě, která není vytápěná, tak je tam tak kolem nuly) vydrží docela dlouho. A už jsem ho měla i zamražené a taky pak šlo jíst. Taky přeji krásné a hlavně pohodové vánoce a ať vám chutná :-)

  • Janca | 13. 12. 2013 22:12

    Tak mam dukatky slepene kremem .. jsem zvedava, zatim to vypada skvele! :) jen jsem se chtela zeptat - trochu kremu mi zbylo, a tak by me zajimalo jestli je mozne ho nejak uschovat, napr. v mrazaku? nebo to vzhledem k tomu ze obsahuje maslo neni moc vhodne a budu ho muset vyhodit? Krom toho jen tak okrajova otazka - kolik cokolady je asi potreba na ozdobeni? Chapu ze zalezi na tom jakym zpusobem zdobime a kolik tam toho dame, ale alespon priblizne, kdyz bych zdobila asi tak jako je na obrazku? Nejak mi nedoslo ze bude potreba coko navic krome toho te porce do kremu a zapomnela koupit kousek navic ;) A kdyz uz tu mam par takovych otazek, tak me napada jeste jedna - jak dlouho takove cukrovi vydrzi (skladovane v lednici,popr. kdyz je dostatecna zima tak na balkone)? Nerada bych aby mi krem zezluknul.. Dekuji moc za odpovedi a preji kraaaasne vanoce! :)

  • ruzmach@seznam.cz | 26. 11. 2012 21:29

    Dukátky peču každý rok a všem moc chutnají

  • Eva29 | 9. 1. 2011 13:46

    Jsou naprosto delikátní, celé naší mlsné rodině chutnaly, moc a moc děkuji za recept a zařazujeme do zlatého fondu vánočních receptů na jedno z prvních míst <3 <3 <3 <:-) <:-) :-*

  • venyss venyss | 4. 12. 2009 10:50

    Dělala jsem již loni,ale zapomněla jsem ohodnotit. Ten krém mi moc chutnal-byla to taková změna od klasiky.1.

  • Jitka Klusová | 29. 11. 2008 20:16

    Já si nejdřív upeču kolečka, asi kolem poloviny prosince a krémem spojuji a zdobím podle toho, jak mi vyjde čas, většinou o něco později.

  • petra matejkova | 25. 11. 2008 20:48

    jak dlouho pred vanocemi mam pect aby bylo co nejlepsi?

  • anna zázvorková | 1. 11. 2008 11:52

    Vyzkoušeno ověřeno u plotny. Úžasný recept na vánoce nejlepší je posypat čokoládku dekorem.

  • Eva Červenková | 23. 12. 2007 12:52

    určitě vyzkouším, bohužel až příští vánoce :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Pomerančová šťáva Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

33
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
17
Vosí hnízda
Vosí hnízda
16
Vánoční vanilkové rohlíčky
Vánoční vanilkové…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Massaman Kari
Massaman Kari

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílé kokosové kuličky  -  nepečené
Bílé kokosové kuličky - nepečené
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným…
Bílková frittata se sýrem a slaninou
Bílková frittata se sýrem a slaninou
  • Recepty.cz
  • Bílé čokoládové dukátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact