Najít recept na opravdu nadýchané, jemné a přitom bezlepkové piškoty bývá výzva. Tak tady ho máte! Tyto piškoty se nerozpadají, drží tvar a chutnají stejně dobře jako ty klasické.
Žloutky ušlehejte s cukrem a 3 lžícemi vlažné vody do světlé pěny. Přidejte bezlepkovou směs s práškem do pečiva a promíchejte. Nakonec vmíchejte sníh z bílků.
Na plech vyložený pečicím papírem dělejte lžičkou kolečka či jiné tvary. Nechte mezi nimi dost místa, těsto se trochu rozteče. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 až 15 minut, až začnou okraje růžovět.
Nechte vychladnout a teprve pak sejměte z pečicího papíru. Zdobte bílkovou nebo čokoládovou polevou a dekorujte dle fantazie.
4
BÍLKOVÁ POLEVA: Bílky šlehejte s prosátým cukrem a citronovou šťávou, až vznikne hladká hmota. Pokud je moc řídká, přidejte trochu cukru. Je-li moc hustá, tak citronovou šťávu. Polevu také můžete obarvit potravinářským barvivem nebo ovocným sirupem.
5
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu, vmíchejte máslo a vzniklou polevou piškoty ozdobte.