• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bedly na kmíně
Napište svůj komentář k receptu

Bedly na kmíně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 178
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Asi neexistuje jednodušší recept, jak chutně naložit s velkými klobouky bedel. Díky opečení na másle a ochucení kmínem jejich chuť ještě vynikne. Doplňte je krajícem chleba a budou dokonalé.

Suroviny

2 porce
    • 6
      ks bedly jedlé
    • drcený kmín
    • sůl
    • máslo ideálně přepuštěné (ghí), na opečení

Postup přípravy receptu

1
Bedly očistíme (nemyjeme je), odkrojíme z nich nožičky a tvrdý hrbolek na vrchní části, klobouky rozkrojíme na půlky nebo čtvrtky (můžeme je nakrájet i na širší nudličky).
2
Na pánvi rozpustíme máslo (dáváme ho jen tolik, aby dno pánve bylo rozpuštěným máslem pokryté). Do pánve vložíme připravené bedly, ochutíme je kmínem a solí a zprudka opékáme, dokud se neodpaří šťáva, kterou bedly pustí, a dokud se bedly neopečou dozlatova. S máslem to nepřeháníme. Bedly ho do sebe hodně vsáknou a pak se nedají osmažit dozlatova.
3
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ BEDEL NA KMÍNĚ: • Dušené, gumové houby: Bedla obsahuje značné množství vody a k této chybě dochází, když kuchař sníží teplotu pánve (často ze strachu ze spálení) nebo přeplní pánev houbami. Udržujte tedy stálou a vysokou teplotu a houby smažte po malých dávkách. • Hořká pachuť: Klasické máslo se může připalovat. Lepší je tedy použít přepuštěné máslo (ghí) nebo sádlo.
4
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Před servírováním posypte hotové bedly čerstvě nasekanou pažitkou nebo petrželkou. • Bedly můžete podávat na dobrém kváskovém chlebu nebo na topinkách potřených česnekem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka

Václavky (bedly) s kořenovou…

Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami

Václavky (bedly, hlíva) nejen s…

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Srpen Září Říjen Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Vegetariáni Bez lepku Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bedly jedlé Drcený kmín Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Malý korpus

Malý korpus

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

17
Blesková sýrová omáčka
Blesková sýrová omáčka
12
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

BBQ kuřecí s mangovou salsou
BBQ kuřecí s mangovou salsou
BBQ Stripsy
BBQ Stripsy
Bebe řezy II.
Bebe řezy II.
Béleše
Béleše
Belgické vafle
Belgické vafle
Benediktinská vejce
Benediktinská vejce
  • Recepty.cz
  • Bedly na kmíně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact