• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bazalkové filé - treska
Napište svůj komentář k receptu

Bazalkové filé - treska

autor: Golet
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bazalkové filé - treska
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks rybí file bez přidané vody, čtverce
    • bazalka
    • drcený kmín
    • mletá sladká paprika
    • sůl
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Čtverce filé rozmrazíme. Rozmražené propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili rybího "pachu". Po obou stranách osolíme.
2
Připravíme si koření - do misky nasypeme přiměřené množství sušené bazalky, drceného kmínu a sladké papriky (podle chuti). Do misky přilijeme malou trošku olivového oleje a prsty promícháme olej s kořením, abychom dostali správnou hustotu, kdy bude koření držet na mase.
3
Vzniklou "pastou" pomažeme filety z obou stran. Můžeme hned smažit, ale lepší je nechat nakořeněné filety pár hodin odležet na talířku v lednici, aby do sebe nasály chuť koření.
4
Smažíme na olivovém oleji, zpočátku na prudko, aby se ryba zatáhla a nezbavila se příliš vody. Jakmile se ryba po obou stranách zatáhne (zbělá), můžeme stáhnout žár a nechat prosmažit i uvnitř. Smažíme podle libosti do růžova nebo do hněda a poté servírujeme s libovolnou přílohou (např. s francouzskou bagetou, apod...)
5
TIP: Pokud se vám nepodaří trefit správný postup při smažení a filety budou uvnitř syrové, pomůže dát je na minutku do mikrovlnné trouby, která maso vevnitř upeče, ale na povrchu ho už více nespálí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • David | 27. 3. 2015 21:48

    Fajn zpestření mražené tresky, všem moc chutnala!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2013 17:29

    Já nevím, mně se na tom postupu nezdálo to smažení. Když už si naložím rybu do bylinek, určitě bych ji zapékala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Drcený kmín Mletá sladká paprika Olivový olej Rybí file Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

89
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
80
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
75
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
73
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
63
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
AHA.cz Itálie po aféře se Saganem: Burešová utekla z domu

Itálie po aféře se Saganem: Burešová utekla z domu

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Hvězda StarDance a Zlaté labutě Dancingerová: Rozchod s otcem svého syna!

Hvězda StarDance a Zlaté labutě Dancingerová: Rozchod s otcem svého syna!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!

12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!

Další doporučené recepty:

Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a mozzarellou
Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a…
  • Recepty.cz
  • Bazalkové filé - treska
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact