• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy
Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy
Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy
Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy
Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy
Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lívance se dají připravit na mnoho způsobů. Zkuste třeba moderní verzi z batátového těsta. Originální chuť dotvoří opečená slanina, nasekané ořechy a javorový sirup.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks batáty
    • 100
      g špaldová mouka
    • 2
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • olej
    • 50
      g anglická slanina
    • 1
      hrst ořechy

Postup přípravy receptu

1
Batáty oloupejte a uvařte doměkka. Důkladně slijte vodu a s batáty v hrnci třeste, aby odešlo co nejvíce páry. K rozmačkaným batátům přidejte mouku, vejce, prášek do pečiva a mléko. Vymíchejte hustší těsto. Na rozpálenou pánev s trochou oleje nanášejte lžící těsto a lívance opékejte z obou stran dozlatova.

RADA: Jak na nadýchané lívance?

2
Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte proužky slaniny a pečte je v troubě předehřáté na 200 °C dokřupava. Na pánvi nasucho opražte ořechy. Lívance podávejte přelité javorovým sirupem a posypané kousky vypečené slaniny a nasekanými ořechy.

RADA: Tipy na snídaně do postele

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance bez vajec

Lívance bez vajec

Mrkvové lívance

Mrkvové lívance

Slané lívance

Slané lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Batáty Mléko Olej Ořechy Prášek do pečiva Špaldová mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
16
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami
Čokoládová roláda s…
15
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
13
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
9
Brambory - cukroví
Brambory - cukroví

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Batátové bramboráky
Batátové bramboráky
Batátové hranolky s chilli majonézou
Batátové hranolky s chilli majonézou
Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Batátové jednohubky s hráškem a…
Batátové placky s koriandrem
Batátové placky s koriandrem
Batátové pyré s orestovanou cibulkou
Batátové pyré s orestovanou cibulkou
Batátové pyré s pečenou zeleninou
Batátové pyré s pečenou zeleninou
  • Recepty.cz
  • Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact