• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Bašta" řezy
Napište svůj komentář k receptu

"Bašta" řezy

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Bašta" řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 10
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 180
      g ořechy mleté
    • rybízový džem
    • 2
      ks trvanlivá šlehačka v krabičce
    • 2
      kelímek pomazánkové máslo
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • čokoládová poleva
    • 150
      ml instantní káva s rumem

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a vše vyšleháme do hladké hmoty, kterou rozdělíme stejnou měrou na dva plechy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15-20 minut.
2
Placky necháme vychladnout a připravíme náplň: ušleháme pomazánková másla se šlehačkami a cukrem do husté hmoty, pozor, nesmí se přešlehat!
3
Jednu placku potřeme vrstvou džemu, na džem natřeme ušlehanou náplň a překryjeme druhou plackou, kterou pokapeme uvařenou kávou s rumem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v ledničce do druhého dne uležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená bašta

Zapečená bašta

Kroupová či pohanková bašta

Kroupová či pohanková bašta

Atreyova Bašta

Atreyova Bašta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Petr | 28. 9. 2010 15:00

    Moc dobré. Skvělý recept jsou taky <A HREF="http://www.dobrerecepty.cz/view.php?nazevclanku=rezy-miluska&cisloclanku=2007070109" TARGET=_BLANK>řezy Miluška</A>

  • Anonym | 14. 3. 2008 08:06

    Tiramisu po česku nic moc. Ale pokud se dá jedno pom.máslo a jedno maskarpone spolu s ušlehanou šlehačkou, je to super jednička.

  • Alena Schejbalová | 2. 2. 2008 21:10

    Řezy jsem dnes zkusila.Akorát jsem vynechala kávu,protože jediný kdo ji v naší rodině pije jsem já.I tak to bylo výborné a nemělo to chybu.

  • helena vejnarová | 28. 1. 2008 15:11

    nejlepší je bud pomazánkový máslo Tesco a nebo dávám tvaroh tučný ve vaničce a je to super ale na 2 šlehačky jen jedno pom.máslo a nebo tvaroh souhlasím s Hankou že 1:1 není ono

  • Dagmar Lukšová | 28. 1. 2008 15:08

    Vlaďko děkuji za výborný recept.Jen jsem nahradila marmeládu rybízovou za černý jeřáb al'a brusinky. Ty jednotlivé kuličky jsou v tom docela zajímavé a dobré. Záleží ale chuti každého.Také je důležité těsto rozetřít na dva plechy tak jak je psáno v receptu ! Já si chtěla uspořit práci a udělala jen jeden plech a rozřízla... Dost se to trhalo. Jinak těsto je velmi dobré,jemné a ta náplň nemá chybu. Všichni doma se olizovali až za ušima. Dávám velkou 1.

  • Marsí | 24. 1. 2008 13:52

    Sto lidí,sto chutí a názorů....-)) já zase používám na vše i na krémy pomazánk.máslo Tesco...

  • Vlaďka | 24. 1. 2008 12:35

    mě se naopak zdá, že Choceňské je na sladké krémy nejlepší

  • Hana Rožníčková | 24. 1. 2008 11:37

    Já používám jakékoliv pomazánkové máslo, ale na 1 pomaz. máslo dávám 2 šlehačky a přisladím dle chuti. Nám doma poměr 1:1 nechutná.

  • Gábina H | 24. 1. 2008 10:08

    Taky mám špatnou zkušenost s choceňským máslem. Myslím, že má obsah soli 1%, jiná pom. másla mají jen 0,5%

  • Anonym | 24. 1. 2008 10:08

    uvidim zkusim to

  • Vlaďka | 24. 1. 2008 09:34

    Pomazánkové máslo lze nahradit Lučinou,pokud vím...

  • Jana Melecká | 23. 1. 2008 20:08

    A nejen Tesco, mně se to stalo při Tiramisu po česku. Měla jsem doma syny s přítelkyněmi a byla jsem na infarkt - pomaz. máslo Choceňské!!

  • Lída | 23. 1. 2008 19:43

    Jitko taky se mi to stalo a nebylo to možno ničím dochutit.Kdysi tady někdo psal, které pomazánkové máslo je vhodné a jak velký má být obsah soli.Už jsem to hledala, ale nenašla.Třeba nám někdo poradí.

  • Olga | 23. 1. 2008 19:26

    A čím by sa mohlo nahradiť to pomazankové maslo?

  • Jitka Petrásková | 23. 1. 2008 16:36

    Buďte opatrní při výběru pomazánkového másla, já dělala podobný krém, použila jsem máslo TESCO a moc jsme si nepochutnali. Toto pomáslo je lehce osolené, jako pomazánka výborné, ale do sladkého krému se nehodí.

  • Ilona | 23. 1. 2008 14:54

    Dělám podobnou buchtičku, jen šlehačku trvanlivou nahrazuji šlehačkou z prášku (dr.Oetker)

  • Anonym | 23. 1. 2008 09:47

    Vyzkouším, recept vypadá slibně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Instantní káva Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Rybízový džem Trvanlivá šlehačka v krabičce Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
23
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
21
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
20
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
20
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

  • Recepty.cz
  • "Bašta" řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact