• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Banánová bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Banánová bábovka II.

autor: ondrusovaa
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr mletý
    • 250
      g tuk
    • 250
      g banány rozmačkaný
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr, vmícháme rozmačkané banány, polohrubou mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme tuhý sníh. Naplníme bábovkovou formu a v horkovzdušné troubě pečeme na 175 °C asi 45 minut. Pro jistotu píchneme špejlí. Je-li suchá, je bábovka upečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová bábovka

Banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • donát | 24. 6. 2013 06:39

    tak som vcera urobil tu bananovu babovku.Je fajn, len malé vylepSenie by som tam dal a to:babovku v polovici rozrezaT ako napriklsd korpus a dat tam dzem alebo povidla.Inac perfektný Recept za ktorý moc Dakujem a myslite ludia na mna s tym receptem na svíckovou.DIK!! Donat z Hamburgu:donat74@ok.de

  • donát | 23. 6. 2013 10:50

    Bývam v Nemecku, v Hamburgu.25.6. t.j. za 2 dni mám narodeniny. VyskúSal som VáS jahodový koláç. Bol perfektný, na Jedniçku z Hvêzdiçkou.TeD jdu dêlat tenhle banánovej koláç, tak doufám, Ze bude taky tak dobrej.Nemáte nêkdo recept ns svíçkoviu omáçku? Prosìm, jestli jo, napiSte mi ho na:donat74@ok.de.Moc dìk ;-)

  • Jana | 2. 2. 2013 18:08

    Trochu jsem upravila ,dala1/2špadlové mouky a1dcl mléka i tak je výborná. :-)

  • terezadvorakova | 2. 10. 2012 15:47

    přidala jsem více banánů a chutnala nám

  • Lidas | 4. 8. 2012 18:43

    Jako vždycky vynikající. Dělám už dlouho, jen s trochou méně cukru...... Super recept!

  • Vlaďka | 10. 7. 2012 10:08

    Banánové bábovky máme rádi, zkouším postupně různé varianty, důležité pro všechny, kteří si pak stěžují, že banány nejsou cítit, je, že musí být opravdu zralé, skoro bych řekla, až přezrálé, pak tomu dodají ten správný banánový šmak:-).

  • Lucie Blechová | 2. 4. 2009 15:50

    Moje druhá bábovka v životě. Pekla jsem jí na návštěvě u rodičů, kde mamina je kuchařka s velkým K a otec kuchař z povolání, takže ve mně byla malá dušička.. Dala jsem 2 větší vyzrálé (kropenaté) banány a byly v bábovce krásně cítit! Myslím, že zralost je pro chuť důležitá. Bábovku jsem polila čokoládou a všichni mě chválili až "na půdu", mamka si řeklai o recept. Bábovka je navíc krásně vláčná, dávám VELIKOU 1*** a VELKÝ DÍK AUTORCE!

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:36

    Teď, po přidání komentáře, jsem si všimla, že jsem tento recept už zkoušela předloni v květnu a jak vidím, ani tehdy nezklamal.....

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:34

    Po Vánocích mně zbyly tři menší banány, tak jsem tuto bábovku v sobotu vyzkoušela. Cukru jsem dala 20 dkg a navíc rozpuštěnou celou čokoládu. Babány jsem postupně mačkala vidličkou a hned zamíchala do těsta.Výsledkem byla vynikající vláčná bábovka, po které se opravdu jen zaprášilo. Zachránila jsem dva kousky na dnešek do práce. Banány jsou krásně jemně cítit, výborný recept! Díky autorce, zaslouží víc než jedničku. Určitě brzo zopakuji, ale jen až nebudou hoši doma, abychom ji měli s manželem jen pro sebe :o)

  • Natalie Holzmann | 22. 1. 2008 21:31

    Recept znám, tuhle bábovku dělám už dlouho. Dávám čtyři banány, ktere kompletně rozmixuji. Dávám méně cukru, zato lze bábovku vylepšit nahrubo nasekanou čokoládou. Sníh přidávám střídavě s moukou. Manžel se po ní může utlouct. Je opravdu výborná.

  • Di | 18. 9. 2007 11:56

    Nezkoušela jsem tuto variantu banánové bábovky, ale jiný recept a mám stejnou zkušenost jako Mirka. Bábovka nebyla špatná, taková průměrně dobrá, ale babány nebyly ani cítit, a to mě dost zklamalo.

  • Mirka | 11. 9. 2007 11:42

    Bábovku jsem o víkendu zkoušela, přidala jsem i ořechy, ale vůbec jsem se s ní nezavděčila. Byla o ničem. O banánech člověk ani neví.

  • Jana z VM | 2. 5. 2007 08:58

    Konečně jsem taky vyzkoušela, ale udělala jsem ji na plech. Koláč nebyl vysoký, ale výborné chuti - hlavně ještě vlažný byl hodně vláčný a voněl banánama. Polovinu koláče jsem potřela čokoládovou polevou a to byla dobrota !! Snědl se doslova najednou odpoledne ke kávě. Díky za rychlý a výborný recept !!

  • Ester Edr | 17. 4. 2007 21:33

    Vyborna. Davam za 1. Dala jsem jen 200 g cukru a vic bananu - 3 banany (cca 450 g bananu) a je nadychana, vlacna, zarazuji do oblibenych a jak zase zustanou na mise banany, udelam znovu. Mozna zkusim pridat trochu nastrouhanych orechu... Dekuji za vyborny napad.

  • Veronika Matoušková | 3. 4. 2007 07:54

    Výborná, vláčná..... ale souhlasím s tím že příště dám jen 200 gr cukru..... navrch jsem ještě dala čoko polevu - 100 gr másla, 80 - 100 gr moučkového cukru, dvě lžíce kakaa, dvě lžíce horké vody, lít ještě na horkou vyklopenou buchtu. Rozhodně ale řadíme do Zlatého fondu

  • Dagmar Markova | 10. 3. 2007 10:10

    Ja ji pecu dnes jiz po druhe a taky muzu jen doporucit. Vyborna.

  • Markéta Bieleszová | 20. 1. 2007 16:35

    dneska jsem ji upekla a vsem moc chutnala muzu doporucit opravdu moc dobra

  • Eva P. | 9. 1. 2007 17:21

    Vyborna ! Vlacna, jemna chut bananu (dala jsem 3 a vysly na 350 g), jedli jsme ji jeste teplou. Dala jsem 180 g cukru, hladkou mouku (tady ve Francii jinou nemame) a pekla pres hodinu.Zopakuji !

  • magdina | 28. 11. 2005 08:04

    Nám osobně zas tak moc nechutnala. Banány tam vůbec nejsou cítit. Ale je pravda že je vláčná.

  • Míša | 16. 11. 2005 10:19

    Dobrý den, můžu se zeptat, kolik míníte tím "méně cukru", např. 200g nebo 150g atd.? Bábovku bych moc ráda vyzkoušela, ale nechci ji přesladit. Moc děkuji!

  • Marty | 13. 11. 2005 11:46

    Moc moc dobrá určitě zopakuji.

  • Eva | 15. 6. 2005 20:28

    Bábovka je vynikající.Je jemná a skvěle vonní.Také jsem dala méně cukru.Také všem doporučuji.

  • Ivana Dordová | 18. 4. 2005 08:48

    Včera sem ji upekla,celé rodině moc chutnala.Určitě zopakuju.

  • Kristina Guziurová | 13. 2. 2005 12:25

    Velice dobrá a jemná, vřele doporučuji.

  • Dana | 2. 10. 2004 20:37

    Dnes jsem ji dělala poprvé a je výborná.Navíc jsem přidala kapku rumu, ale dala o něco méně cukru. Všem nám velice chutnala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

45
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
38
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
21
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
19
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Banánová bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact