• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
Napište svůj komentář k receptu

Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso Celá kachna
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička koření pěti vůní
  • Na nudle
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce sojová omáčka Tmavá
    • 1
      lžíce sezamová semínka
    • olej Arašídový olej
    • malé cibulky popř. ještě trocha nahrubo nakrájené jarní cibulky
    • 1
      lžíce sambal
    • 1
      lžíce omáčka rybí nebo ustřičné omáčky

Postup přípravy receptu

1
Pro přípravu masa nejprve v mělké široké misce řádně smícháme lžíci sojové omáčky, med a koření pěti vůní. Kachní prsa poté vložíme do misky a sice kůží nahoru, misku přikryjeme a takto necháme marinovat alespon 20-30 minut. Na středně rozžhaveném grilu grilujeme kachní prsa nejprve cca 5 miunut kůží dolů a po otočení dalších 8-10 minut pro střední až úplné propečení.
2
Je-li gril po ruce, uvaříme již během grilování dle návodu asíjské nudle v neosolené vodě. Během vaření si nakrájíme na osminky cibulky. Také si nachystáme směs na ochucení nudlí: do hrníčku dáme sezamový olej, sambal oelek, lžíci světlé a lžíci tmavé sojové omáčky, rybí nebo ustřičnou omáčku a sezamová semínka, řadně zamícháme. Krátce před sceděním nudlí naplno rozžhavíme trochu arašídového oleje ve woku a přidáme cibulku. Neustále mícháme!
3
Po dvou minutách přidáme scezené nudle a za neustálého promíchávání opékáme zhruba 4 minuty, přidáme kořenící směs z hrníčku a za stálého míchání opékáme ještě 1 až dvě minuty. Ihned dáme nudle na talíř. Hotové maso nakrájíme napříč na cca 0,7 cm široké plátky/kousky a přidáme k nudlím.
4
Nakonec ještě pár tipů: při opékání ve woku se v Asii používá standardně arašídový olej, který je sice asi jednou tak drahý jak slunečnicový, rozdíl je ovšem v chuti. Arašídový olej v poslední době není snadno k sehnání, spolehlivě zatím je ale k dostání v obchodním řetězci Kaufland. Ostatní ingredience jako je např. sambal oelek (což je asijská pasta z chilly papriček), různé sojové omáčký a také rybí nebo ustřičnou omáčku lze zakoupit v hypermarketech v oddělení s internacionálními potravinami. Při vaření asijských pokrmů je dobré mít vše předem připravené a mít vše po ruce. Opékáme-li totiž ve woku, nemůžeme se od něj vzdálit, jelikož je nutné, aby wok byl co nejvíce rozpálený a abychom neustále míchali.
5
K chuti tohoto pokrmu: masíčko je nasládlé a pikantní nudle k tomu výbroně ladí. Je pochopitelně víc než jen vhodné a stylové tento pokrm jíst jídelními hůlkami. Člověk zjistí, že to není až tak těžké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ina | 8. 1. 2011 16:30

    Recept vypadá opravdu zajímavě, někdy určitě vyzkouším (až nakoupím potřebné ingredience).

  • jo kalma | 3. 12. 2009 13:46

    kvůli komentáři k tomuto receptu jsem se zaregistrovala.Měla jsem ho nachystaný už nějakou dobu,ale vařila jsem až dnes a je vynikající,akorát jsem použila kuřecí prsa.Ještě teď se olizujeme,zařadím ho mezi svůj "repertoár"

  • Anna Ganajová | 6. 11. 2009 14:01

    Omlouvám se, že jsem nenapsala. Recept byl opravdu vynikající. Kachní prsa byla výborná a s nudlemi to nemělo chybu. Vřele doporučuji. V neděli se tento pokrm chystám vařit již po třetí, ale tentokrát jsem vše nakoupila v Makru, kde je jak Arašídový olej, tak ústřičná omáčka a sambal oelek. Jediný problém byl sezamový olej, ale už ho také mám.

  • Patrick Schmitt | 6. 4. 2009 21:33

    Na komentář se určitě těším. V příštích dnech si to také zase jednou uvařím, mám tento recept totiž velmi rád, akorát mám v hlavě vždy tolik nápadů, že se na něj malokdy dostane. :-)

  • Anna Ganajová | 28. 3. 2009 21:59

    Zítra se chystám na tento pokrm a jsem zvědává, jestli bude chutnat a až dovařím, určitě sem napíšu, jak recept uspěl, i když nepochybně bude skvělý. Konečně totiž mám všechny ingredience, protože například sambal oelek jsem doma neměla, ale hypermarket globus posloužil dobře :-)

  • Gaba | 12. 3. 2008 12:13

    Vypadá to super, musím určitě vyzkoušet... Pane Patricku, nenechte se otrávit, občas mám pocit, že kdo se vymyká schématu "vše naházet do pekáče a čekat", není ta správná a praktická kuchařka...;-), nic proti směsi, ale vaření se dá pojímat i jinak... Díky....

  • Patrick Schmitt | 5. 1. 2008 16:42

    Inu, pane Charlie...On se gril v trobě také medá srovnávat s grilem klasickým, či elektrickým stolním. Jinak také nevím, jaké nudle jste použil...zajisté se najdou mezi výrobci kvalitativní rozdíly. Nejlepší je vše zakoupit ve specializovaném obchodě či kupovat osvědčené výrobky z oddělení mezinárodní kuchyně. Každopádně mě mrzí, že se vám to nepovedlo, zejména když vidím kladné ohlasy jiných lidí, kteří recept vyzkoušeli.

  • Lusinda | 30. 12. 2007 15:06

    Charlie,kachní prsa pečte kratší dobu,kůží dospod a třeba i zakryté alobalem,na gril můžete dát až na posledních pár minut pro křupavost kůže.Padesát minut je zbytečně moc,maso muselo být vysušené.Já jsem recept vyzkoušela dle rad autora a byl ok.

  • Charlie | 30. 12. 2007 14:57

    Myslím si, že jsem to vařil s láskou, ale výsledek byl více než žalostný - kachní prsa v troubě na grilu po 50 minutách tuhá, nudle po 5 min. rozvařeny. Dál již nebudu pokračovat. Pane Patriku, prosím netvrdím, že je to špatný recept, ale i takto to může dopadnout- asi špatné suroviny v krámu KAUFLAND.

  • barča | 10. 12. 2007 12:03

    Patricku, nenechte se otrávit. Občas se přece musí zkusit něco nového. Recept na řízky sem asi dávat nebudeme, že ? A aby bylo jídlo dobré, tak holt musíme počítat s časem na přípravu.

  • Tomas Usti | 9. 12. 2007 13:12

    Právě jsem dojedl. I když jsem trochu improvizoval, tak to bylo vynikající. Místo kachny jsem dal kuřecí prsa, místo sezamového oleje jsem dal olivový. Ostatní ingredience a postupy jsem dodržel. Před měsícem jsem se vrátil z Číny a musím říct, že tento recept je přesně ta chuť která je v čínských jídlech typická. Všechny ingrdience jsem koupil v Globusu.

  • helika | 6. 12. 2007 12:37

    Pán Patrick, nedajte sa odradiť, Váš recept sme vyskúšali s kuracími prsiami a výsledok - absolútne dokonalé!Tešíme sa na Vaše ďalšie špecialitky

  • Patrick Schmitt | 5. 12. 2007 00:51

    Bea: Děkuji za pochvalu. Vždy se snažím ke svým receptům připojit i pár rad nebo pár řádků o regionálních zvycích týkajících se způsobu vaření. Snad si recept i někdy budete moct vyzkoušet a snad Vám také zachutná :-)

  • Patrick Schmitt | 4. 12. 2007 19:38

    Co mě nejvíce na tomto serveru vadí je, že zde komentují lidé, kteří recept ani nehodlají vyzkoušet ani si ho nepřečtou a na to už začínám být opravdu alergický. Stejně jak na to když někdo začne nevyzkoušený recept kritizovat. Člověku se pak vůbec nechce posílat sem další recepty...A kdyby jste si Vy, paní Zdeno přečetla pokaždé alespoň první 4 slova každého odstavce, tak byste věděla, že poslední dva odstavce už nejsou o přípravě ale o vzácných a cenných tipech, které možná jinde nenajdete!

  • Bea | 4. 12. 2007 19:31

    výborný recept, výborný opis, ako sa má azijské jedlo pripravovať, t.j. rýchlo opekať, miešať a najmä, vopred si všetko pripraviť - dokonale posekať, pokrájať, pripraviť všetky omáčky atd., po prečítaní receptu ma mrzí, že nemám doma kačku!!!

  • Daniella O. | 4. 12. 2007 16:25

    Pani Zdeno, kdyz si date minutku na to, ze si recept prectete, zjistite, ze celkova doba pripravy Vam zabere asi 15 minut a bude to uzasne dobre. V knihkupectvi si prece take nevybirate knihu podle toho, kolik ma stran, ale podle autora a obsahu. Nebo se snad pletu?

  • Zdena z JM | 4. 12. 2007 12:58

    Paní Lusindo a tvrdím snad ve svém příspěvku, že mě k tomu někdo nutí?

  • Lusinda | 4. 12. 2007 12:13

    K tomu vás paní Zdeno nikdo nenutí.

  • Zdena z JM | 4. 12. 2007 11:34

    Já když vidím takhle dlouhý recept, tak se mi ho nechce ani číst, natož potom vařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachní maso Koření Malé cibulky Med Olej Omáčka Sambal Sezamová semínka Sezamový olej Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
11
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact